kabalaroka

Komoly nemzetközi érdeklődés övezi az áprilisban megrendezendő asztalitenisz-világbajnokságot. A budapesti világverseny sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két lépcsőben kezdték értékesíteni a jegyeket a vb-re.

Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) főtitkára elárulta: a nemzetközi jegyértékesítés hétfőn kezdődött. „A bérletek nyolcvan százaléka rövid idő alatt gazdára talált, és kedden megkezdődött a jegyértékesítés itthon is. Minden túlzás nélkül kijelenthető: hatalmas az érdeklődés” – tette hozzá a sportvezető. A különböző jegy- és bérletkonstrukciókat a jegy.hu-n online és az irodákban, illetve a vb honlapján, a wttc2019.hu-n lehet megvásárolni.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke leszögezte: ez a világbajnokság lesz Magyarország történetének legnagyobb asztalitenisz-eseménye. „A számok szintjén ez azt jelenti, hogy több mint félmilliárd tévénézőre számítunk világszerte. A világbajnokságot előkészítő csapat jelenleg százfős, és mindenki azért dolgozik, hogy Magyarország egy újabb jól sikerült világversenyt rendezzen” – mondta az elnök.

A sajtórendezvényen kiderült többek között az is, hogy megvan a világbajnokság kabalafigurája. A vörös rókát be is mutatták az újságíróknak. A kabalafigurának nincs még neve, ebben a szurkolók segítségét kérték, illetve kérik. Két lépcsőben dől el, hogy mi lesz a vb kabalájának a neve. Első körben a követők javasolhattak neveket, amelyek közül a szervezőbizottság tagjai választották ki a három finalistát. A második fordulóban a Facebookon leadott voksok alapján a Ropi, Pongi, Huba hármas közül kerül ki a végső győztes.

Az április 21. és 28. közötti asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.

A sajtótájékoztatóról készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Magyarországon erre a linkre kattintva lehet jegyet vásárolni.

Az esemény hivatalos weboldalának címe: http://wttc2019.hu

Go to top