kopogos-eb-2018

Zakar Kristóf egyesben első, párosban Varga Csabával második lett a Budapesten megrendezett kopogós Európa-bajnokságon. Varga egyesben az elődöntőig jutott.

A Varga, Zakar egység harmadikként vágott neki a csapatversenynek, így az ezüstéremmel végül is túlteljesítette az elvárásokat. A negyeddöntőben egy angol csapatot vertek meg 3:1-re, az elődöntőben pedig az előzetesen esélyesebbnek vélt lengyeleket ugyanilyen arányban. A döntőben az oroszok már túl erősnek bizonyultak.

Az egyéni küzdelmek előtt mindkét magyar az elődöntőbe jutást tűzte ki elsődleges célul, hiszen az Eb-ről az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra. Ennek fényében mindketten elégedettek lehetnek, hiszen bejutottak az elődöntőbe, sőt a döntőbe jutásért egymás ellen léptek asztalhoz.

„Volt ennek pikantériája, mivel Csabival amúgy nagyon jó barátok vagyunk, de nekem sikerült jól játszani, Csabinak viszont nem ment annyira – mondta a magyar elődöntőről Zakar Kristóf, aki aztán a döntőt is behúzta, így Európa-bajnokként utazhat a világbajnokságra. – Negyedik kiemeltként indultam, és bár voltak nehéz meccsek, sikerült hoznom a papírformát az elődöntőig. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy megnyerem az Európa-bajnokságot, nagyon örülök neki.”

Go to top