budaors-2018

Az ETTU-kupában folytatja nemzetközi szereplését a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz-csapata

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC lejátszotta mind a négy csoportmérkőzését a Bajnokok Ligájában. A budaörsi csapat ellenfele a Bajnokok Ligája címvédője, valamint az ETTU-kupa címvédője volt.

A Bajnokok Ligája és az ETTU-kupa, az Európai Asztalitenisz-szövetség szervezésében megrendezett két legrangosabb kupasorozat. Az utóbbi években a hazai bajnokságban legjobban szereplő egyesületek lehetősége, hogy jelezzék indulási szándékukat az európai szövetségnek, ahol a játékosok egyéni világranglista helyezését és más pontszámításokat figyelembe véve besorolásra kerül a tizenkét Bajnokok Ligája-induló, illetve az ETTU-kupában induló csapatok. A Budaörsi Sport Club vezetése a jelenlegi csapat erősségét az ETTU-kupához érzi reálisnak, de nincs ilyen választási lehetőség a versenykiírás alapján, így a szakosztály felvállalta a Bajnokok Ligájával járó megtiszteltetést is, ugyanakkor az ezzel járó több szervezési és több anyagi kiadást is.

A csapat a négy Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen mindent megtett és kiemelkedő részsikereket is elért. A horvát Dr. Casl elleni hazai mérkőzésen Pergel Szandra legyőzte a világranglista-14. Doo Hoi Kemet, a csapat pedig döntő mérkőzés döntő játszmájára kényszerítette a Bajnokok Ligája címvédőjét.

A versenykiírásnak megfelelően a Bajnokok Ligája csoportjaiban harmadik helyen végzett csapatok 2019 januárjától az ETTU-kupában folytatják a 2018–2019-es nemzetközi szezont.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC izgatottan várja a december közepén esedékes sorsolást, ahol kiderül, ki lesz az az ellenfél, amellyel oda-vissza mérkőzést vív a csapat a január 25-27-i, illetve a február 8-10-i időpontokban.

A Budaörsi Sport Club 2003 óta megszakítás nélkül tizenhatodik alkalommal kvalifikálta magát és vállalta is a nemzetközi kupaszereplést. A 2018–2019-es szezonban egyedüli magyar csapatként vesz részt az európai szövetség kupasorozataiban.

Go to top