ausztria-magyarorszag

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott 3:1-re nyert idegenben Ausztria ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

A mérkőzésnek már nem volt igazi tétje, mivel az már korábban eldőlt, hogy a selejtező első szakaszában ebből a csoportból Portugália és Ausztria vívja ki az Eb-részvétel jogát, a mieink pedig biztosan csoportharmadikként végeznek.

Az osztrákok nem is a legerősebb csapatukkal álltak ki – Gárdos Róbert és Daniel Habesohn pihenőt kapott –, a magyar csapat ellenben a megszokott négyessel utazott Hornba.

Ahol a házigazdák remek hangulatot varázsoltak, telt ház előtt játszhattak a felek.

„Gondoltam, hogy így állnak majd fel, hogy Fegerlt az első, Levenkót a második, Serdaroglut pedig a harmadik helyre írják be. Sejtettem, hogy Szudi megveri Serdaroglut. Ecseki legutóbb legyőzte Fegerlt, most viszont nem volt esélye, Levenko pedig Majorosnak fekszik a legjobban a csapatunkból” – beszélt Aranyosi Péter szövetségi kapitány a megérzéseiről.

Amelyek jónak bizonyultak, mert Ecseki Nándornak ugyan tényleg nem adott esélyt Stefan Fegerl, Majoros Bence nagy csatában legyőzte Andreas Levenkót, majd Szudi Ádám David Serdaroglut. A „sógorok" a negyedik meccsre becserélték Thomas Griningert, aki csak megszorítani tudta Majorost, így a magyar fiúk másodszor is legyőzték Ausztriát, bár az ellenfél összeállítását tekintve ez most nem volt akkora bravúr, mint a hazai siker ellenük.

A lényeg nem változott, a mieinknek a selejtező második szakaszában kell kiharcolniuk az Európa-bajnoki részvétel jogát, mégpedig a B-osztály csoportelsői, illetve -másodikjai ellen. A sorsolást később tartják, az ellenfelek így még nem ismertek.

Női válogatottunk csoportelsőként kvalifikálta magát a 2019-es franciaországi kontinenstornára.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, FÉRFIAK
A-OSZTÁLY, 1. CSOPORT
AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 1:3
Stefan Fegerl–Ecseki Nándor 3:0 (4, 4, 6)
Andreas Levenko–Majoros Bence 2:3 (6, 7, –7, –10, –10)
David Serdaroglu–Szudi Ádám 1:3 (8, –7, –7, –11)
Thomas Grininger–Majoros 0:3 (–12, –8, –13)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
    mérkőzés győzelem vereség mérkőzésarány pont
1. Ausztria 4 2 2 9:7 6
2. Portugália 4 2 2 7:7 6
3. Magyarország 4 2 2 7:9 6
A győzelemért 2, a vereségért 1 pont járt.
Go to top