m4-sajtotajekoztato

Várhatóan több mint félmilliárd néző követi majd a 2019-es budapesti asztalitenisz-világbajnokságot – tudhattuk meg többek között az M4 Sport stúdiójában megrendezett keddi sajtótájékoztatón.

Jövőre az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kiemelkedően fontos világbajnokságokat rendez Magyarország. Ennek apropóján tartott közös sajtótájékoztatót a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Asztalitenisz Szövetség, a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, valamint az M4 Sport.

A fent említettek közül egy szempontból mindenképp kiemelkedik az asztalitenisz-vb.

„A világ öt legnagyobb nézettségű sporteseménye közé tartozik az asztalitenisz-világbajnokság. Várhatóan több mint félmilliárd néző követi majd a közvetítéseket. Ebből a számból természetesen hatalmas részt tesz ki a távol-keleti nézőközönség. A japán tévé például egy külön televíziós stábot küld a világbajnokságra” – érzékeltette a sportág egyik csúcseseményének jelentőségét Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

A japánok tehát külön tévés stábbal érkeznek, a hazai nézők azonban az MTVA közvetítését követhetik majd. Az M4 Sportnál nagyon készülnek az eseményre.

„Azt vesszük észre, hogy ha itthon van egy világbajnokság, akkor mindig sokkal nagyobb a figyelem a világbajnoksággal kapcsolatban – mondta a sajtótájékoztató után Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. – Jó példa erre a birkózó-vébé, a cselgáncs-vébé vagy a vizes világbajnokság, hogy csak hármat említsek a közelmúlt nagyobb hazai rendezésű eseményei közül. Ez lesz az asztalitenisznél is. Mindent szeretnénk úgy csinálni, mintha már a tokiói olimpián lennénk, ennek megfelelően az asztaliteniszt is. Ami nekünk segítség, hogy így azért ott tudunk lenni helyszíni stúdióval, több szakértővel és riporterrel, tehát sokkal jobban meg tudjuk mutatni az egész asztalitenisz-világbajnokság lényegét és hátterét.”

Hogy milyen sok követelménynek és igénynek kell megfelelni egy pingpong-vb-n, azt jól jelzi, hogy Magyarországon csak a Hungexpo komplexuma alkalmas az esemény megrendezésére.

„A Hungexpo több csarnoka szükséges a verseny lebonyolításához, közülük a legnagyobb és legmodernebb csarnokban egy több ezer fős mobillelátót fogunk felépíteni, amely körbeöleli a négy, majd egy centerasztalt – folytatta Nátrán Roland. Ezzel fantasztikus arénahangulat alakul ki, amelyet fokoz majd a reményeink szerint több tízezer néző, aki kilátogat a helyszínre. E mellett óriási LED-falakkal, fény- és hangeffektusokkal olyan szórakoztató show-val készülünk, amely a meccsek közötti szünetekben is élénken tartja a nézőket.”

A távol-keleti országokból a sok játékos mellett rengeteg szurkoló is várható, de remélhetőleg a magyar játékosokat is sokan buzdítják majd.

„Természetesen a támogatás jólesik minden sportolónak, ezért remélem, hogy sokan eljönnek. Azt tudom, hogy Kínából, Japánból sok szurkoló vesz majd részt a világbajnokságon, de remélem, hogy a magyarok többen lesznek – mondta Póta Georgina, akinek a Matilda Ekholmmal alkotott párosa indul reális éremeséllyel a mieink közül. – Csak március körül derül ki, hogy hányadikként leszünk kiemelve. Jó lenne a nyolc közé bejutni, és jó játékkal esetleg érmet szerezni, de ez nehéz lesz.”

A 2019-es egyéni asztalitenisz-világbajnokság április 21-28. között kerül megrendezésre a Hungexpo csarnokaiban.

A sajtótájékoztatóról élő közvetítést adott a MOATSZ stábja, a videó itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=N_svX6ke-sw&feature=youtu.be

A sajtótájékoztató utáni interjúk: https://www.youtube.com/watch?v=Rjgs7M0_qAk&feature=youtu.be

Go to top