budaors-drcasl

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC hazai pályán kis híján legyőzte a női Bajnokok Ligájában a címvédő Dr. Casl csapatát.

A budaörsiek az esélytelenek nyugalmával készülhettek a mérkőzésre, hiszen a mezőny talán legerősebb keretével rendelkező csapatát fogadták, amelytől idegenben 3:0-ra kikaptak. Ehhez képest az első találkozón Pergel Szandra 3:0-ra legyőzte a világranglista 14. helyén álló hongkongi Doo Hoi Kemet.

„Tudtam, hogy ez egy játszható meccs, próbáltam mindig a következő pontra koncentrálni. Örülök, hogy sikerült győznöm, mert szerintem egy nagyon jó játékost vertem meg – nyilatkozta Pergel Szandra, aki a második meccsén 3:1-re kikapott a portugál-kínai Yu Futól. – Ő egészen másképp játszik, tollszárfogással, kínai szofttal, amivel nagyon keveset találkozunk itthon. Így is szorosnak mondható meccset játszottam vele.”

Utóbbi mérkőzéssel 2:2-re alakult a párharc állása, ugyanis Yu Fu korábban Nagyváradi Mercédeszt is legyőzte, Lovas Petra viszont a horvát Dorina Srebrnjak ellen nyert.

A mindent eldöntő ötödik partit Fazekas Mária vívta Doo Hoi Kemmel, és csak döntő szettben kapott ki tőle. Somlyó Gergely klubelnök így is nagyon büszke volt a csapatára.

„Erőn felül teljesítettek a lányok, be tudtuk megint bizonyítani, hogy a magyar női asztalitenisz továbbra is nagyon erős – mondta Somlyó Gergely.Nagyon közel kerültünk a csodához, sőt a maga nemében az is csoda, hogy egy BL-győztes csapat ellen eljutottunk a döntő meccsig, és ott is a döntő szettig.”

A Budaörs szinte biztos, hogy harmadik lesz a csoportjában, így átkerül az ETTU-kupába.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
SH-ITB BUDAÖRSI 2I SC–DR. CASL (HORVÁT) 2:3
Pergel Szandra–Doo Hoi Kem 3:0 (9, 10, 5)
Nagyváradi Mercédesz–Yu Fu 0:3 (–5, –11, –7)
Lovas Petra–Dorina Srebrnjak 3:2 (9, 6, –9, –5, 5)
Pergel Szandra–Yu Fu 1:3 (–5, 10, –2, –5)
Fazekas Mária– Doo Hoi Kem 2:3 (–4, 13, –9, 4, –4)

A CSOPORT KORÁBBI EREDMÉNYEI
Dr. Casl–Budaörs 3–0
Metz TT (francia)–Dr. Casl 2–3
Budaörs–Metz 0–3

A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
November 23.: Dr. Casl–Metz
november 30.: Metz TT–SH-ITB Budaörsi 2i SC

Go to top