almeria-2018

Berecki Dezső és Pálos Péter aranyérmet szerzett a para-asztaliteniszezők spanyolországi nemzetközi versenyén, míg Bicsák Bettina bronzérmes lett.

Berecki Dezső és Pálos Péter egyaránt két győzelemmel abszolválta a csoportkört, és jutott egyből az elődöntőbe. Hogy nem érdemtelenül, azt ezután is bizonyították, hiszen hibátlan mérleggel szerezték meg az aranyérmet.

Berecki a japán Szuzuki Nobojuki ellen 2:1-es szetthátrányból fordított az elődöntőben, hogy aztán a fináléban 3:0-a verje meg a brit Joshua Staceyt.

Pálos a legjobb négy között mindkét mérkőzését japán ellenféllel játszotta. Előbb Takahasi Tosiját, majd Kinosita Jukit győzte le, összesen egy szettet vesztve.

Bicsák Bettina az elődöntőben megnyerte az első játszmát Anja Handen ellen, de a svéd fordítani tudott. Bicsák így harmadik lett a nők 9-10-es kategóriájában, az aranyat pedig az általa a csoportkörben legyőzött orosz Olga Komljeva szerezte meg.

Az almeríai Spanish Open negyedik magyar indulója, Zborai Gyula sem volt távol az éremtől, a negyeddöntőben állta útját az ukrán Ivan Maj.

A torna a csapatversennyel folytatódik, remélhetőleg újabb magyar sikerekkel.

PARA-ASZTALITENISZ, 2ND PTT SPANISH OPEN
FÉRFIAK
8-AS KATEGÓRIA
NEGYEDDÖNTŐ
Zborai Gyula–Maj (ukrán) 0:3 (–10, –7, –3)

9-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Berecki Dezső–Szuzuki (japán) 3:2 (–4, 4, –8, 5, 4)
DÖNTŐ
Berecki–Stacey (brit) 3:0 (9, 8, 6)

11-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Pálos Péter–Takahasi (japán) 3:1 (9, –13, 5, 7)
DÖNTŐ
Pálos–Kinosita (japán) 3:0 (11, 9, 4)

NŐK
9-10-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Bicsák Bettina–Handen (svéd) 1:3 (7, –9, –6, –10)

Go to top