budaors-metz

Az SH-ITB Budaörsi 2i Sport Club 3:0-s vereséget szenvedett hazai környezetben a francia Metztől a női Bajnokok Ligája A-csoportjában.

A címvédő Dr. Casl elleni vereség után egy olyan csapat érkezett Budaörsre, amellyel szemben már lehettek győzelmi reményei a magyar együttesnek. Ezek valóra váltásához jó lett volna megnyerni a nyitó találkozót, de Pergel Szandra nagy csatában alulmaradt a francia Carole Grundisch-sal szemben.

A második összecsapáson Fazekas Mária a német Ding Yapinggel játszott, aki 1989-ben és 1991-ben még kínai színekben szerzett női párosban világbajnoki bronzérmet. A 51 éves, szemcsével játszó Ding még ma is rendkívül kellemetlen ellenfél, és bár Fazekas szeret védőkkel játszani, ez a feladat ma megoldhatatlannak bizonyult számára.

A reményeket a szülés után visszatérő Lovas Petra tarthatta volna életben, de a megnyert első szett után fordított ellene a 19 éves román Adina Diaconu.

A Budaörs legközelebb november 16-án játszik a BL-ben, amikor a Dr. Casl együttesét fogadja.

NEM CSAK PINGPONGOZTAK

A budaörsiek sportnapot szerveztek a BL-mérkőzés köré, a résztvevők szombaton kipróbálhatták a klub mind a hét szakosztályának sportágát.

„A szabadidősport, az utánpótlássport és a versenysport találkozása egy napon, egy helyszínen, ez a mottónk a mai napra – mondta a rendezvényről Somlyó Gergely klubelnök. – Ezek szerintem nem is működnek jól egymás nélkül. Szükség van a sportoló tömegre, szükség van az abból kiválasztott utánpótlásra, és a gyerekek, fiatalok számára pedig kézzel fogható példakép kell ahhoz, hogy utána a rengeteg elszívóerő ellenére a sportot válasszák. Ez a fő célja a mai napra.”

ÍGY LÁTTÁK

Bachman Péter, a Budaörs edzője: – Nem volt ez olyan sima, mint amit az eredmény mutat. Az első mérkőzés kulcsmeccs volt, ha Szandinak sikerül nyernie, szerintem másképp alakulnak a továbbiak. Azt követően már felszabadultabban játszhatott az ellenfél.

Lovas Petra: – Jól éreztem magam az asztalnál. Hosszú idő után most játszottam az első tétmeccsemet, ahhoz képest pedig pláne jó volt ez. Szerintem az idő nekem dolgozik, most már folyamatosan edzésben leszek, játszom a mérkőzéseket, és remélhetőleg a magabiztosságom is visszatér.

Philippe Bordes, a Metz TT elnöke: – Nem volt könnyű mérkőzés, de sikerült megnyernünk a nagyon fontos első partit, és végül mi örülhettünk. A csoport második helyének megszerzése a célunk.

Adiana Diaconu: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de a fontos pontoknál jobban koncentráltunk, ezért tudtunk nyerni.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi 2i Sport Club–Metz TT (francia) 0:3
Pergel Szandra–Carole Grundisch 2:3 (5, –5, –5, 12, –5)
Fazekas Mária–Ding Yaping 0:3 (–13, –5, –6)
Lovas Petra–Adina Diaconu 1:3 (11, –8, –7, –5)

A csoport korábbi mérkőzésein:
Dr. Casl (horvát)–Budaörs 3:0
Metz–Dr. Casl 2:3

Go to top