madarasz-dora-belgium-2018

Madarász Dóra a negyeddöntőig jutott egyesben a belgiumi ITTF Challenge-tornán. Női párosban két magyar érdekeltségű egység is elődöntőt játszott.

Egyesben péntekre már csak Madarász Dóra maradt versenyben a mieink közül, és a nyolcaddöntőben az a Kuo Hszin-ji állt vele szemben, aki a legjobb 32 között öt szettben legyőzte Póta Georginát. Ez nem ígért sok jót, Madarász azonban ezzel nem foglalkozott, és négy játszmában túljutott a kínain!

A negyeddöntőben Hasimoto Honoka következett, aki az előkelő 30. helyet foglalja el a világranglistán, ezért jó leírni, hogy Madarász három szetten keresztül teljesen egyenrangú ellenfele volt. Az elvesztett első két játszma után szépíteni tudott, ezt követően viszont már nem adott neki esélyt 20 éves japán ellenfele.

Párosban Ecseki Nándor és a román Rares Sipos koprodukciója nem tartogatott sok sikert, a nőknél viszont akár a „magyar" döntő is összejöhetett volna. Végül be kellett érnünk két elődöntős hellyel, amire persze szintén nem lehet panaszunk. Az első helyen kiemelt Póta Georgina és Matilda Ekholm egy kínai és egy francia duó legyőzése után az elődöntőben egy japán kettőstől kapott ki, míg Bálint Bernadett és Madarász Dóra párosa szintén az elődöntőig jutott, őket Ni Xia Lianék állították meg.

2018 ITTF CHALLENGE BELGIUM OPEN, DE HAAN
FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki, Sipos (magyar, román)–Aguirre, Madrid (paraguayi, mexikói) 0:3 (–8, –7, –6)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Madarász Dóra–Kuo Hszin-ji (kínai) 4:0 (13, 4, 9, 11)
NEGYEDDÖNTŐ
Madarász–Hasimoto (japán) 1:4 (–11, –11, 9, –3, –1)

NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Ku Ting-ting, Ma Zsuj-csia (kínai) 3:0 (4, 8, 10)
Bálint Bernadett, Madarász Dóra–Morales, Vega (chilei) 3:1 (7, –8, 8, 4)
NEGYEDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Gasnier, Zarif (francia) 3:1 (–10, 5, 10, 12)
Bálint, Madarász–Kamath (indiai) 3:2 (7, –6, –5, 8, 5)
ELŐDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Odo, Sibata (japán) 0:3 (–7, –9, –10)
Bálint, Madarász–De Nutte, Ni Xia Lian (luxemburgi) 0:3 (–4, –4, –8)

Go to top