palos-peter-lasko

Pálos Péter bejutott az elődöntőbe a Szlovéniában zajló paraasztalitenisz-világbajnokságon. A többi magyar induló már nincs versenyben.

Pálos Péter csoportgyőztesként jutott az egyenes kieséses szakaszba, és a nyolcaddöntőben erőnyerő volt. Nem úgy a negyedöntős ellenfele, a japán Takemori Takesi, akinek egy hongkongi játékost kellett legyőznie a legjobb 16 között. Ezt döntő szettben megtette, így készülhetett paralimpiai bajnokunk ellen. Takemori Pálos ellen is megvillantotta oroszlánkörmeit, ez azonban csak egy szett megnyerésére volt elég, a mi játékosunk jutott az elődöntőbe.

Szintén a negyeddöntőben folytatta szereplését Major Endre, és rá is egy távol-keleti ellenfél várt Kim Hjon Uk személyében. A dél-koreai sok kellemetlenséget okozott gyors szerváival, de az első két szett így is eldőlhetett volna Major javára. Sajnos azonban nagy csatában mindkettő Kimé lett, aki a harmadikat is behúzta, így ő jutott tovább.

Csonka Andrásnak már a nyolcaddöntőben asztalhoz kellett lépnie, és úgy tűnt, egy sírból visszahozott meccset megnyer Marcin Skrzynecki ellen. 0:2, 8:10-ről fordított ugyanis, döntő szett 10:9-nél ziccere volt, mégis a lengyel örülhetett a végén. Nem biztos, hogy vigasztalja a tény Csonkát, hogy Skrzynecki aztán a negyeddöntőben az első kiemelt ukrán Viktor Diduhot is megverte.

Arlóy Zsófia péntek délelőtt még az utolsó csoportmérkőzését játszotta, a tét a továbbjutás volt. A ki-ki mérkőzést megnyerte japán ellenfelével szemben, így újra szembe találta magát a kétszeres paralimpiai bajnok Thu Kamkasomphouval. A tavalyi Európa-bajnokságon Arlóy nyerte 3:0-ra kettejük összecsapását, most viszont a francia visszavágott. Úgy győzött döntő szettben, hogy a negyedik és ötödik játszmát 15:13-ra, illetve 13:11-re nyerte meg.

A mieink közül így már csak Pálos van versenyben, aki a szombat délelőtti elődöntőben a francia Lucas Créange-zsal találkozik.

PARAASZTALITENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, CELJE-LASKO
FÉRFIAK
1-ES KATEGÓRIA
NEGYEDDÖNTŐ
Major Endre–Kim Hjon Uk (dél-koreai) 0:3 (–11, –12, –6)

8-AS KATEGÓRIA
NYOLCADDÖNTŐ
Csonka András–Skrzynecki (lengyel) 2:3 (–9, –8, 11, 8, –10)

11-ES KATEGÓRIA
NEGYEDDÖNTŐ
Pálos Péter–Takemori (japán) 3:1 (4, 6 –5, 8)

NŐK
8-AS KATEGÓRIA
NEGYEDDÖNTŐ
Arlóy Zsófia–Kamkasomphou (francia) 2:3 (10, –7, 9, –13, –11)
A-CSOPORT
Arlóy–Hirokane (japán) 3:1 (8, 5, –8, –9)
Csütörtökön játszották
A-CSOPORT
Arlóy–Mao (kínai) 0:3 (–9, –2, –4)

Go to top