palos-mijaucsi

A férfiaknál mindhárom magyar induló továbbjutott a csoportjából a Szlovéniában zajló paraasztalitenisz-világbajnokságon.

Major Endre a szerdai négyszettes győzelme után a második csoportmérkőzésén már nem engedett játszmát ellenfelének, a brit Paul Daviesnek. Pedig elmondása szerint teljesen más – eléggé csúszós – asztalon játszanak, mint amihez hozzászokott, nem jönnek ki rajta a falsok, így a csavarásaiban nem igen bízhat. Mivel a nyolcaddöntőben erőnyerő, csütörtök este már éremért játszhat, méghozzá a szintén csoportgyőztesként továbbjutó dél-koreai Kim Hjon Ukkal.

Pálos Péter is két könnyűnek látszó győzelemmel végzett a csoportja élén, pedig egy francia-kínaival és egy japánnal kellett megküzdenie. No meg saját magával.

„Mostanában még a szokásosnál is gyengébben megy a koncentráció, nem vagyok ott teljesen fejben” – gyakorolt önkritikát londoni paralimpiai bajnokunk, aki fejbeli elkalandozásai ellenére két 3:0-s sikerrel tudta le a csoportkört, és Majorhoz hasonlóan készülhet a negyeddöntőre, amelyben egy japán vagy egy hongkongi játékos lesz az ellenfele.

Csonka András szerdán három szoros szettben alulmaradt a kategóriájában új fiúként megjelenő ukrán csoportriválisával szemben, így az olasz Samuel De Chiara ellen a továbbjutásért játszottak ki-ki meccset. Az első két játszma simán meglett neki, a harmadikra viszont belejött az olasz, de sikerült lezárni a találkozót.

„Mentálisan az első mérkőzésen kicsit gyengébb voltam, de mára sokat léptem előre ebben. Arra figyeltem, hogy lehetőleg három játszmában nyerjek, mert kettő egynél már ő is jobban belelendült volna, ezért próbáltam minél gyorsabban megszerezni a győzelmet” – mondta Csonka András, aki a nyolcaddöntőben a lengyel Marcin Skrzyneckivel találkozik majd.

A nőknél Bicsák Bettina a csütörtöki mérkőzésein már tudott szetteket nyerni, de így is három vereséggel zárt. Vígh Zsolt szövetségi kapitány szerint ezt nem szabad kudarcként felfogni, mivel Bicsák esetében már az is szép teljesítmény, hogy kiharcolta a vb-részvétel jogát.

Arlóy Zsófiának még van esélye továbbjutni, ehhez azonban pénteken le kell győznie a japán Hirokane Megumit, mivel az első mérkőzésén papírforma-vereséget szenvedett az első kiemelt, paralimpiai bajnok kínai Mao Csing-tientől.

PARAASZTALITENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, CELJE-LASKO
FÉRFIAK
1-ES KATEGÓRIA
C-CSOPORT
Major Endre–P. Davies (brit) 3:0 (4, 7, 1)
Szerdán játszották
Major–Bustamante Sierra (argentin) 3:1 (5, 6, –13, 8)

8-AS KATEGÓRIA
E-CSOPORT
Csonka András–De Chiara (olasz) 3:0 (8, 5, 11)
Szerdán játszották
Csonka–Nikolenko (ukrán) 0:3 (–10, –9, –12)

11-ES KATEGÓRIA
B-CSOPORT
Pálos Péter–Mijaucsi (japán) 3:0 (6, 12, 10)
Szerdán játszották
Pálos–Zhao (francia) 3:0 (9, 2, 7)

NŐK
8-AS KATEGÓRIA
A-CSOPORT
Arlóy Zsófia–Mao (kínai) 0:3 (–9, –2, –4)

10-ES KATEGÓRIA
E-CSOPORT
Bettina Bettina–McDonnell (ausztrál) 1:3 (–3, 7, –7, –9)
Bicsák–Demir (török) 1:3 (–1, –7, 4, –11)
Szerdán játszották
Bicsák–Lucic (horvát) 0:3 (–9, –9, –11)

Go to top