tri-lilije

Október 15. és 21. között Szlovénia ad otthont az egyéni paraasztalitenisz-világbajnokságnak, amelyen öt magyar játékos indul.

Az idei világbajnokság lesz a para-asztaliteniszezők első egyéni világversenye a 2016-os riói paralimpia óta. Két sportcsarnokban, Celjében és a szomszédos Laskóban zajlanak majd a küzdelmek, 21 versenyszámban (11 férfi és 10 női) osztanak aranyérmet.

A magyar küldöttség öt játékossal utazik délnyugati szomszédainkhoz. A nőknél Arlóy Zsófia és Bicsák Bettina, a férfiaknál Major Endre, Csonka András és Pálos Péter képviseli hazánk színeit.

„Azt gondolom, már az dicséretes teljesítmény, hogy öt versenyzővel tudjuk képviseltetni magunkat a világbajnokságon, hiszen a világranglista legszűkebb elitje vehet csak részt a világbajnokságon – mondta elöljáróban Vígh Zsolt szövetségi kapitány. – Reális elvárás lehet, hogy éremmel vagy érmekkel térjünk haza. Major Endre az utóbbi időben nagyon szépen szerepelt, három világkupaversenyt is megnyert, Pálos Peti világranglista-2. helye önmagáért beszél, Csonka András pedig mint paralimpiai ezüstérmes bármire képes lehet. Szerintem a lányoktól is tisztességes helytállás várható, eredménykényszer nélkül.”

A cél tehát legalább egy érem megszerzése, konkrétabb elvárásról azonban inkább nem beszélt a szövegségi kapitány.

„Egy világbajnokság mindig más, mint a többi verseny, ezért nagyon nehéz számokban gondolkodni, de ha érem nélkül jönnénk haza, akkor csalódott lennék, és nagyon szeretném, hogy minél szebben csillogjon az az érem” – tette hozzá Vígh Zsolt.

Go to top