spanyol-magyar-eb-selejtezo

Női válogatottunk 3:0-ra nyert idegenben a spanyolok ellen csapat Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel nagy lépést tett a jövő évi nantes-i kontinenstorna felé.

A mieink a selejtezősorozat nyitányán hazai környezetben meglepetésre kikaptak 3:1-re a spanyoloktól, volt tehát miért visszavágni. A Zamorában megrendezett keddi mérkőzésre mintegy 500 néző látogatott ki, és szomorúan láthatták, hogy az első partit nagy küzdelemben Madarász Dóra megnyerte Maria Xiao ellen. Mint később kiderült, a spanyolok ezen a meccsen álltak a legközelebb a győzelemhez.

A folytatásban Galia Dvorak és Póta Georgina csapott össze. Budapesten ez a párosítás a spanyol játékos döntő szettes sikerét hozta, ezúttal azonban Póta akarata érvényesült, négy játszmában nyert.

Ezzel elszállt a hazaiak minden reménye, a harmadik találkozón ugyanis a 18 éves Alba Fernándeznek nem lehetett esélye Pergel Szandra ellen, és nem is volt.
A csoportban tehát a negyedik mérkőzésen megszületett a negyedik vendéggyőzelem. Ha a magyar csapat november 20-án hazai pályán legyőzi a cseheket, akkor csoportelsőként kvalifikálja magát az Eb-re, de még a második hely is Eb-részvételt érne.

Bővebben a selejtező lebonyolításáról itt lehet olvasni.

NŐI CSAPAT EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A-OSZTÁLY
SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0:3
Maria Xiao–Madarász Dóra 2:3 (–7, 7, –4, 14, –7)
Galia Dvorak–Póta Georgina 1:3 (–3, 9, –11, –4)
Alba Fernández–Pergel Szandra 0:3 (–3, –3, –4)

A CSOPORT KORÁBBI EREDMÉNYEI
Magyarország–Spanyolország 1:3
Csehország–Magyarország 1:3
Spanyolország–Csehország 1:3

A TOVÁBBI PROGRAM
November 20.: Magyarország–Csehország
December 4.: Csehország–Spanyolország

Go to top