hun-por-eb-selejtezo

Az osztrákok legyőzése után itt az újabb nagy feladat férfiválogatottunk előtt: Aranyosi Péter együttese a 2014-es csapat Európa-bajnokságot megnyerő Portugáliát fogadja Eb-selejtezőn.

A mieink ezúttal rendhagyó módon nem Budapesten, hanem Miskolcon látják vendégül aktuális ellenfelüket, október 2-án.

A portugálok utazó keretében a szövetségük honlapja szerint Marcos Freitas (15.), Tiago Apolónia (36.), Joao Geraldo (106.) és Diogo Carvalho (170.) kap helyet. Zárójelben a játékosok világranglistás helyezése látható. A vendégek erejéről az is sokat elárul, hogy a nemrég véget ért alicantei egyéni Európa-bajnokságon mind a négyen bejutottak a legjobb 32 közé, sőt Apolónia a nyolcad-, Freitas pedig a negyeddöntőig menetelt.

A Majoros Bence (104.), Ecseki Nándor (115.), Lakatos Tamás (133.) és Szudi Ádám (157.) által alkotott magyar válogatottból csak Ecseki jutott főtáblára Alicantéban, az esélyek tehát nem mellettünk szólnak, de így volt ez az Ausztria elleni selejtezőn is augusztus végén, mégis magyar győzelemnek örülhettünk.

„Úgy érzem, jó formában vagyok. Az Európa-bajnokságon egyéniben jó teljesítményt nyújtottam, az önbizalmam rendben van, a héten Saarbrückenben készültem, jó héten vagyok túl – adott helyzetjelentést az állapotáról Ecseki Nándor.A fő célunk a győzelem lesz, még ha kicsit meredeken hangzik is. Az osztrákok elleni sikerrel megmutattuk, hogy ha mindenki jó napot fog ki közülünk, akkor bárkire nemcsak veszélyesek vagyunk, hanem nyerni is tudunk.”

A két csapat portugáliai mérkőzésén 3:1-re a luzitánok nyertek, a mieink győzelmét Lakatos szerezte.

A csapat Európa-bajnokság lebonyolításáról itt olvashatnak bővebben.

A csoport korábbi mérkőzésein:
Portugália–Magyarország 3:1
Ausztria–Portugália 3:0
Magyarország–Ausztria 3:2

A mérkőzés előtti napon sajtótájékoztatóra kerül sor.

A sajtótájékoztató időpontja: 2018. október 1., hétfő, 11.45 óra

A sajtótájékoztató helye: Miskolci Egyetem, Körcsarnok, Galéria-tárgyaló

A sajtótájékoztató résztvevői:

- dr. Kiss János, Miskolc MJV sportért is felelős alpolgámestere
- Aranyosi Péter szövetségi kapitány
- András Miklós, a MOATSZ sportigazgatója
- A magyar válogatott tagjai: Ecseki Nándor, Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám

Go to top