major-oszlanczi

A magyar para-asztaliteniszezők kilenc éremmel zárták az Ostravában megrendezett Czech Opent.

Az egyéni versenyszámokban két-két arany- és ezüstérmet szereztek a mieink, a csapatversenyekben pedig további öt dobogós helyezéssel öregbítették a magyar pingpong hírnevét.

Csonka András és Zborai Gyula a belga Marc Philippe Ledoux-val kiegészülve vágott neki a férfi 8-as kategória csapatversenyének, amelyet magabiztos játékkal nyertek meg, a döntőben a franciákat legyőzve. Csonka András az egyéni versenyszámot is beleértve veretlen maradt az ostravai tornán.

Máté Andrea az orosz Jelena Prokofjevával alkotott legyőzhetetlen csapatot, a női 11-es kategória döntőjében két japánt múltak felül.

A 8-10-es összevont kategóriában Bicsák Bettina két orosz játékossal állt össze, és az elődöntőben aratott két győzelmével oroszlánrészt vállalt a közösen megszerzett ezüstérmükben.

Hogy teljes legyen a mieink éremkollekciója, arról Retter Barnabás és Molnár Dóra gondoskodott, akik angol, illetve japán társakkal bronzéremmel gazdagodtak.

„Felülmúltuk a várakozásainkat – mondta elégedetten Vígh Zsolt szövetségi kapitány. – Vannak emberek, akiktől kötelezően várjuk a győzelmeket és helyezéseket, gondolok itt Csonka Andrásra, Pálos Péterre és Major Endrére. Arlóy Zsófia most nem tudott velünk tartani. A többiek által szerzett érmek és jó helyezések plusz pozitívumot jelentenek, mert igazából nekik még az előttünk álló időszakban kell kiteljesedniük."

Vígh Zsolt elmondta még, hogy a fókusz most már az egyéni világbajnokságra helyeződik. A szlovéniai seregszemlére öt játékosunk (Csonka András, Pálos Péter, Major Endre, Arlóy Zsófia , Bicsák Bettina) kvalifikálta magát a világranglistáról, ami nagyon örvendetes.

Go to top