alicante-parosok

Négy magyar érdekeltségű páros is bejutott a legjobb16 közé az Alicantéban zajló egyéni Európa-bajnokságon. Póta Georgina és Pergel Szandra egyesben is sikerrel vette a főtábla első körét, férfi egyesben viszont már nincs versenyben játékosunk.

Az Eb csütörtöki játéknapján a párosok léptek először asztalhoz, női és férfi vonalon is két egységgel voltunk érdekeltek. És ez továbbra is igaz!
A hölgyeknél Póta Georgina és Matilda Ekholm első kiemelthez méltó játékkal jutott túl az első akadályon, a Zhang Xuan, Ramírez spanyol kettősön. Ott van a 2. fordulóban, azaz a legjobb 16 között a Madarász Dóra, Pergel Szandra duó is, amely pocsék kezdés (11:1-re elbukott első játszma) után szintén öt szettben diadalmaskodott. A nyolcaddöntőben Madarászékra a luxemburgi Sarah De Nutte és Ni Xia Lian vár, akiket két éve a budapesti Eb negyeddöntőjében óriási csatában legyőztek. Pótáék egy francia páros ellen folytatják.

A férfiaknál Lakatos Tamás és az erdélyi Szőcs Hunor selejtezőből induló párosa átmentette jó formáját a főtáblára, aminek a veterán klasszis, Vlagyimir Szamszonov és társa látta kárát.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám ugyancsak hat játszmában jutott tovább, a finn színekben játszó Oláh Benedeket és a belga Robin Devost verték meg. Rájuk a nyolcaddöntőben a Walker, Rasmussen angol, dán duó vár, míg Lakatosékra a budapesti Eb egyéni döntőjét játszó két francia, Simon Gauzy és Emmanuel Lebesson.

Női egyesben mindhárom magyar játékos sima mérkőzésen mutatkozott be. Póta a francia Océane Guisnel, Pergel pedig a cseh Dana Cechová ellen nyert öt szettben, Madarász gyomrát viszont megfeküdte a horvát Jeger. Póta a spanyol Maria Xiaóval, Pergel a német Nina Mittelhammal játszik majd a 2. fordulóban.

Ecseki Nándor számára véget ért az egyéni kaland. Ő azzal a Liam Pitchforddal találkozott, aki bő egy hónapja a bolgár World Tour-versenyen legyőzte az olimpiai és világbajnoki cím védőjét, a kínai Ma Lungot. A meglepetés ezúttal elmaradt, Ecseki visszakapaszkodott ugyan háromszettes hátrányból 3:2-re, de ennél többre nem telt erejéből.

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
FÉRFI EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Ecseki Nándor–Pitchford (angol) 2:4 (–5, –7, 6, 5, –8, –6)

FÉRFI PÁROS
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Oláh, Devos (finn, belga) 4:2 (5, 6, –10, 8, –4, 2)
Lakatos Tamás, Szőcs (magyar, romániai)–Szamszonov, Platonov (fehérorosz) 4:2 (–3, 9, 9, –8, 4, 8)

NŐI EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta Georgina–Guisnel (francia) 4:1 (6, 10, –8, 11, 2)
Madarász Dóra–Jeger (horvát) 0:4 (–10, –10, –8, –8)
Pergel Szandra–Cechová (cseh) 4:1 (3, 8, 9, –4, 9)

NŐI PÁROS
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Zhang Xuan, Ramírez (spanyol) 4:1 (11, –6, 3, 7, 9)
Madarász, Pergel–Bergström, Källberg (svéd) 4:1 (–1, 8, 8, 3, 4)

Go to top