alicante

Négy férfi és három női játékos képviseli majd a magyar színeket a szeptember 18-án, kedden kezdődő alicantei egyéni Európa-bajnokságon.

Női vonalon a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra trióért szoríthatunk.

„Most még kicsit fásultak a lányok, vissza is vettünk már picit a terhelésből, hogy az Európa-bajnokság kezdetére meglegyen bennük a labdaéhség – mondta a felkészülés során megkérdezett Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Titkon reménykedem egy éremben, akár egyéniben, akár párosban.”

Párosban Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm az első kiemelt, de a Madarász, Pergel kettősben is benne van az érem, ezt a két évvel ezelőtti Eb-n bizonyították.

„Egyesben nyolcadik kiemelt vagyok, a cél ezért legalább a legjobb nyolc közé jutás, párosban pedig nagyon szeretnénk megnyerni az Európa-bajnokságot – beszélt a célkitűzéseiről Póta Georgina.Matildával voltak mostanában kisebb hullámvölgyeink, becsúszott egy-két fájó vereség. Leülünk majd beszélni egymással, a taktikát is érintve.”

Legjobb női játékosunk vasárnap délután még Bundesliga-mérkőzést játszik Berlinben, és hétfőn csatlakozik Spanyolországban a magyar küldöttséghez.
Úgy volt, hogy a férfiaknál is három magyar indul, de végül Majoros Bence, Ecseki Nándor és Szudi Ádám mellett Lakatos Tamás is részt vehet az Eb-n.

„A múlt héten Horvátországban a horvát, a szlovén és a lengyel válogatottal készültünk együtt, optimális körülmények között, jó hangulatban, ez egy csapatépítés is volt egyben – számolt be a felkészülésről a férfiválogatottat irányító Aranyosi Péter.Hogy milyen eredményre lehetünk képesek, az nagyban függ a sorsolástól. Az Ecseki, Szudi páros akár az éremért is játszhat, és ez elmondható a dán Anders Linddel induló Majoros Bencéről is, bár az ő sorsolásuk nehezebbnek ígérkezik.”

A vegyes párosok a tokiói olimpia műsorában is helyet kapnak, így ez a versenyszám az Európa-bajnokságon is felértékelődik. Póta Georgina Majoros Bencével próbál szerencsét, Pergel Szandra pedig Szudi Ádámmal alkot majd reményeink szerint sikeres kettőst.

Az Európa-bajnokság keddtől vasárnapig tart.

Go to top