egypt-cup-budapest

Jobb későn, mint soha: néhány hónapos késéssel megérkezett Magyarországra az Egypt Cup elnevezésű vándorkupa, amelyet minden világbajnokság végén a házigazdák átadnak a következő vb rendezőinek.

A vándorkupát az egyiptomi Faruk király ajánlotta fel a barátság szimbólumaként 1939-ben, amikor Kairó volt az asztalitenisz-világbajnokság házigazdája. A serleget minden vb végén a záróünnepség keretében a következő rendező város vesz át az aktuális rendezőtől az Egyiptomi Asztalitenisz-szövetség elnökének közreműködésével. Az idei halmstadi világbajnokság végén Bencsik Zoltán vette át a magyar küldöttség nevében, ám csak az utóbbi napokban érkezett meg hazánkba.

„Most már itt van nálunk, a magyar rendezők a jövő évi budapesti világbajnokság végén adják majd tovább a 2020-as világbajnokság házigazdáinak, a dél-koreai Puszan képviselőinek” – mondta Felegyi Gábor, a MOATSZ főtitkára.

A futárszolgálattal Magyarországra érkező kupának inkább az eszmei értéke nagy, azt azonban még nem tudni, hogy a sportág iránt érdeklődők megtekinthetik-e közelről. A magyar szövetség tárgyal az ITTF illetékeseivel arról, hogy kiállítható-e a vándorkupa.

egypt-cup

Go to top