Bravúros győzelmeket aratott, és a negyeddöntőig jutott az Olomucban zajló cseh nemzetközi bajnokságon Póta Georgina. A világranglistán 14.  japán Fukuhara múlta felül őt.

A World Tour-viadal öt magyar női résztvevője közül hárman is feljutottak a 64-es főtáblára, Nagyváradi Mercédesz és Kertai Rita azonban a csoportmérkőzések során búcsúzott. A 32 közé jutásért zajló fordulóból aztán már csak Póta került tovább a holland Eerland 4-2-es legyőzésével, Madarász Dóra a japán Nonan Yukitól (2-4), Ambrus Krisztina az ukrán Margarita Peszoczkától kapott ki (1-4).

A 16 közé jutásért vívott meccsen következett az igazi szenzáció: a világranglistán 45. magyar versenyző az ugyanott a 18. helyen álló japán Hirano Sayakát is felülmúlta (4-3). A nyolcaddöntőben aztán a lengyel Katarzyna Grzibowska majdnem útját állta, ám Gina fölállt a padlóról, és rendkívüli akarással, 0-3-as játszmaállásról 4-3-ra megfordította a bizonyára sokáig emlékezetes meccset!

Az elődöntőbe jutásért a szintén japán Fukuhara Ai ellen állt asztalhoz, és ez a falat már túl nagynak bizonyult: a távol-keleti versenyző 4-1-re nyert.

A férfiak mezőnyében részt vevő hat magyar játékos közül csupán Pattantyús Ádám szerepelhetett a főtáblán (Kosiba Dániel, Jakab János, Lakatos Tamás, Szita Márton és Magyar László nem tudta kiharcolni csoportjából a továbbjutást). Pattantyús viszont bekerült a 32 közé, mivel 4-3-ra felülmúlta az ukrán-kínai Kou Leit. Sőt jó esélye volt a 16 közé kerülésre is, hiszen 2-0-ra, majd 3-2-re vezetett a japán Niwa Koki ellen, ám végül az ázsiai diadalmaskodott a létező legkisebb különbséggel, 4-3-ra, a döntő szettben 13-11-re nyerve.

Az U21-esek versenyében a fiúk mezőnyében Lakatos a 32 között esett ki a svéd Söderlunddal szemben (0-3), míg Szita a csoportban köszönt el. A lányok viadalán Madarász előbb 3-2-re nyert az egyiptomi Meshref ellen, azt követően azonban – a nyolc közé jutásért – ugyanilyan arányban vereséget szenvedett a japán Ito Mimától.

Minden eredmény ITT.

Go to top