balint-bernadett-zagrab

A nőknél a magyarok közül Bálint Bernadett jutott a legmesszebb a selejtezőben a csehországi Olomoucban zajló World Tour-viadalon. Férfi egyesben nem került főtáblára magyar játékos.

A női egyes selejtezőjének harmadik körében Madarász Dóra az első játszmát megnyerte Szun Ming-jang ellen, a következőt azonban nagy csatában elvesztette, innen pedig már egyértelműen jobb volt a kínai. A kvalifikáció ugyanezen szakaszában rendezték meg a Pergel Szandra–Bálint Bernadett házi rangadót. Úgy tűnt, a rutinosabb Pergel lehet a nyerő, kétszettes előnybe került ugyanis, Bálint azonban 3:2-re fordított. Pergel ezután kiharcolta a döntő játszmát, ám ott újra Bálint bizonyult jobbnak, így ő került egy lépésre a főtáblától.

Ehhez a selejtező második kiemeltjét, a világranglista 38. helyén álló Nagaszaki Mijut kellett volna legyőznie. Finoman fogalmazva tehát nem neki állt a zászló, ennek ellenére az első két szett az övé lett. A 16 éves balkezes japán lány azonban nem esett kétségbe, és viszonylag könnyedén fordított.

A férfiaknál két játékosunk jutott el a selejtező harmadik fordulójáig, ott mindketten 4:1-re kikaptak. Lakatos Tamás az angol Liam Pitchfordtól, aki a múlt heti bolgár WT-versenyen kiejtette Ma Lungot, míg Ecseki a japán Oikava Mizukitól szenvedett vereséget.

Egyesben így csak Póta Georgináért szoríthatunk a mieink közül a főtáblán.

Párosban Lakatos olasz, Bálint svájci partner oldalán búcsúzott a selejtezőben, Majoros Bence viszont a dán Anders Linddel felverekedte magát a 16-os főtáblára.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, CZECH OPEN, OLOMOUC
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Ecseki Nándor–Oikava (japán) 1:4 (–7, –3, 5, –2, –4)
Lakatos Tamás–Pitchford (angol) 1:4 (–6, –5, –7, 8, –5)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Lakatos, Piccolin (magyar, olasz)–Drinkhall, Pitchford (angol) 1:3 (10, –8, –1, –8)
Majoros, Lind (magyar, dán)–Kou, Jefimov (ukrán) 3:0 (8, 4, 6)
2. FORDULÓ
Majoros, Lind (magyar, dán)–Jouti, Tsuboi (brazil) 3:2 (9, 2, –8, –8, 15)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Madarász Dóra–Szun Ming-jang (kínai) 1:4 (7, –11, –5, –7, –4)
Bálint Bernadett–Pergel Szandra 4:3 (–9, –3, 6, 8, 9, –5, 6)
4. FORDULÓ
Bálint–Nagaszaki (japán) 2:4 (4, 8, –6, –6, –5, –7)

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Bálint, Reust (magyar, svájci)–Tofant, Vovk (szlovén) 2:3 (–6, –9, 8, 6, –10)

Go to top