pota-georgina-bulgaria-2018

Női egyesben Póta Georgina volt az egyetlen európai játékos, aki bejutott a legjobb nyolc közé a Bulgáriában zajló World Tour-versenyen.

Az első fordulóban csütörtökön egy dél-koreait legyőző Póta (35.) pénteken két japánnal találkozott. A nyolcaddöntőben a világranglista 19. helyén álló Sibata Szaki ellen borította a papírformát, és hat szettben diadalmaskodott.

A negyeddöntőben a 14.-ként rangsorolt Szato Hitomi következett, akivel márciusban a Spanish Open elődöntőjében futott össze. Akkor döntő játszmára kényszerítette a japán védőt, most viszont nem találta az ellenszert a játékára.

Teljesítményére így is büszke lehet, hiszen női egyesben a legjobb nyolc közé rajta kívül csak kínai és japán játékosok jutottak be.

Férfi vonalon sem vagyunk már érdekeltek a Panagyuristében zajló versenyen, mivel az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős kikapott a férfi párosok negyeddöntőjében. A mieink egy jobb- és egy balkezes tajvanival szemben maradtak alul. A fiatalabbik, Lin Jun-jü duplán ünnepelhetett, hiszen ma töltötte be a 17. életévét.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, ASAREL BULGARIA OPEN
FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Liao Cseng-ting, Lin Jun-jü (tajvani) 1:3 (7, –9, –9, –12)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Sibata (japán) 4:2 (9, –2, 8, –9, 9, 10)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Szato (japán) 0:4 (–9, –5, –5, –7)

Go to top