ecseki-szudi-bulgaria-2018

Három magyar játékos volt érdekelt a bulgáriai World Tour-verseny főtáblás küzdelmeinek első napján, és mindhárom versenyben maradt.

Póta Georgina idén Panagyuristében a női párosok nyolcaddöntőjében állt először asztalhoz, kevés sikerrel. Matilda Ekholmmal kétszettes hátrányba kerültek Nina Mittelham és Sabine Winter ellen, és bár ezután szépítettek, négy játszmában a németek jutottak tovább.

Póta délután egyesben javítani tudott, bár ehhez nagyon meg kellett izzadnia. A 20 éves dél-koreai Kim Ha Jong volt az ellenfele, akit ugyan csak a 268. helyen jegyeznek a világranglistán, ám a csoportkörben 4:0-ra legyőzte a legmagasabban rangsorolt selejtezős játékost, a japán Nagaszaki Mijut (38.). Az első három szettet a magyar játékos nyerte meg, ezt követően azonban Kim egyenlített. A lélektani előny egyértelműen nála volt, de Póta rendezni tudta a gondolatait, és a döntő szettet 11:9-re megnyerte. A nyolcaddöntőben a japán Sibata Szaki lesz az ellenfele.

A férfiaknál csütörtökön már csak párosban volt kiért szorítanunk. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős egy török duóval találkozott a legjobb 16 között, és sima győzelemmel biztosította helyét a negyeddöntőben, ahol egy tajvani párossal néz majd farkasszemet.

A nap – és talán az év – meglepetését az angol Liam Pitchford szolgáltatta azzal, hogy a férfi egyes főtábla első fordulójában hétszettes csatában legyőzte Ma Lungot. Az utóbbi időben sérülésekkel bajlódó kínai klasszis kétszettes előnyben volt, a harmadik játszmában pedig 8:4-re vezetett, ám Pitchford nem adta meg magát, és pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét aratva fordítani tudott.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, ASAREL BULGARIA OPEN
FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Gündüz, Yigenler (török) 3:0 (2, 5, 8)

NŐI EGYES
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta Georgina–Kim Ha Jong (dél-koreai) 4:3 (7, 8, 8, –2, –8, –4, 9)

NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Mittelham, Winter (német) 1:3 (–11, –7, 7, –9)

Go to top