lagos-2018

Pergel Szandra egyesben bejutott a nyolcaddöntőbe az ITTF Challenge Series nigériai állomásán, míg Lakatos Tamás a legjobb 32 között búcsúzott.

A nigériai verseny két magyar résztvevőjének nem kellett selejtezőt játszania, mindketten a főtáblán kezdték meg a szereplésüket Lagosban. A férfiaknál 64 fős főtábla van, amelynek második fordulójában hét kiemelt is kiesett, és sajnos köztük volt Lakatos Tamás is. Az első fordulót még sikerrel vette a hazai színeket képviselő Olawale Olaniyi ellen, a legjobb 32 között azonban hiába vezetett 2:1-re a szetteket tekintve Padasak Tanviriyavechakullal szemben, a 22 éves, balkezes thaiföldi 4:2-re fordított.

Pergel Szandra második kiemeltként vágott neki a tornának, nem okozhatott gondot Oluwafunke Hassan legyőzése, és nem is okozott. Ő ezzel már nyolcaddöntősnek mondhatja magát, a legjobb 16 között a szintén nigériai Cecilia Akpan vár rá.

A párosok főtábláján szombaton kezdődnek a küzdelmek. Lakatos a finn színekben versenyző Oláh Benedekkel indul, míg Pergel az olasz Debora Vivarellivel.

2018 ITTF CHALLENGE, SEAMASTER NIGERIA OPEN
FÉRFI EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Lakatos Tamás–Olaniyi (nigériai) 4:1 (3, 6, 9, –8, 9)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Lakatos–Tanviriyavechakul (thaiföldi) 2:4 (–6, 7, 9, –9, –12, –6)

NŐI EGYES
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Pergel Szandra–Hassan (nigériai) 4:0 (4, 4, 3, 7)

Go to top