bl-2018-2019

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata egy váratlan fordulattal az ETTU-kupa helyett a Bajnokok Ligájában szerepel a 2018–2019-es idényben.

A Budaörs ezüstérmet szerzett a 2017–2018-as magyar bajnokságban, ezzel megszakítás nélkül tizenhatodszor vívta ki annak a lehetőségét, hogy nevezzen az Európai Asztalitenisz Szövetség valamelyik kupasorozatába.

Az egyesület és a szakosztály vezetése több irányban megbeszéléseket folytatott abban a kérdésben, hogy a nemzetközi kupával járó költségeket be tudja-e vállalni. A szponzorainkkal és a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel történt egyeztetések is biztatóan eredményesek voltak, és tudva azt, hogy Budaörs város önkormányzata mögöttünk áll, úgy döntöttünk, hogy nevezünk, így nem szakad meg a 2003 óta tartó hagyomány – áll a klub által kiadott közleményben.

A 2018–2019-es idényben az ETTU égisze alá tartozó nemzetközi kupasorozatokra a Budaörsi Sport Club egyetlen magyar egyesületként adta be a nevezését – a magyar bajnok Szekszárd ezúttal csak a Klubcsapatok Szuperligájában indul. Az Európai Asztalitenisz Szövetség az eddigi eredményei alapján, valamint egy speciális pontszámítási rendszer eredményeképp a Bajnokok Ligájába emelte, sorolta a csapatot, a 11. helyen kiemelve.

„A legváratlanabb fordulat az volt, hogy az ETTU-kupában szerettünk volna indulni, ám a BL-be soroltak minket, és nagyjából két napunk volt arra, hogy eldöntsük, vállaljuk-e az ezzel járó sportszakmai és anyagi megterhelést – beszélt a háttérről Somlyó Gergely klubelnök. – Végül a csapat úgy döntött, hogy vállalja a kihívást, így nagyon magas szintű asztaliteniszt hozunk a budaörsi sportcsarnokba."

A 2013-ban BL-döntőt játszó Budaörs tehát Európa legjobb 12 csapata között szerepelhet. A lebonyolítás nem változott, négy darab háromcsapatos csoportot alakítottak ki. A sorsoláson a Budaörs az A jelűbe került, a Bajnokok Ligája-címvédő horvát Dr. Casl és az ETTU-kupa aktuális bajnoka, a francia Metz TT társaságában. Finoman szólva nem a magyar csapat egyik párharcban sem az esélyes, de a budaörsiek igyekeznek a maximumot kihozni ebből az elismerő lehetőségből.

A hazai mérkőzéseiket október 24–26. és november 16–18. között játsszák Pergel Szandráék.

A csapattal kapcsolatos hír még, hogy a 2018–2019-es szezonra megállapodtak Lovas Petrával, aki Európa-bajnok és olimpikon is volt. Az érkezésével a szakosztály továbbra is tartja azt az irányt, hogy kizárólag magyar játékosokkal kívánja felvenni a küzdelmet a hazai és nemzetközi, számos idegenlégióssal felálló ellenfeleivel.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatának játékosai a 2018–2019-es szezonban: Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra és Nagyváradi Mercédesz.

A klub célja, hogy a lehető legmagasabb szinten képviselje az egyesületet, Budaörs városát, a szponzorait, támogatóit és a magyar asztaliteniszt a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában.

Go to top