vb-2019-alairas

A kereskedelmi megállapodás Katarban történő aláírásával újabb lépéssel kerültünk közelebb a 2019-es budapesti világbajnokság megrendezéséhez.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetségen (ITTF) belül az alelnök Halil al-Mohannadi felelős a világbajnokságok lebonyolításáért, ezért is került sor a mostani eseményre a hazájában.

A budapesti vb szervezését több szerződés több szakaszban történő aláírása kíséri. A július 5-én aláírt kontraktus szabályozza a világbajnoksághoz kötődő sportmarketing- és üzleti tevékenységek kapcsolódását az ITTF rendszeréhez.

A következő szerződést – amely a közösen kialakított direktívák lefektetéséről szól majd – már Magyarországon, augusztusban írják alá a felek, egybekötve a nemzetközi szövetség illetékesei által tartott helyszíni ellenőrző bejárással.

Thomas Weikert, az ITTF elnöke örömét fejezte ki a magyar szövetség átlagon felüli aktivitásával és együttműködő-készségével kapcsolatban. Nátrán Roland szintén nagy lelkesedéssel beszélt a közelgő hazai eseményekről.

„Kimondhatjuk, hogy Magyarország 2019-ben asztalitenisz-ország lesz, Budapest pedig a pingpong fővárosa, hiszen jövőre World Tour-versenyt, veterán Európa-bajnokságot és világbajnokságot rendez” – mondta a magyar szövetség elnöke, hozzátéve, hogy hazánk pályázik az újonnan bevezetésre kerülő veterán World Tour-sorozat egyik állomásának megrendezésére is.

Felegyi Gábor MOATSZ-főtitkár úgy gondolja, hogy a magyar és a nemzetközi szövetség kapcsolata a lehető legjobb, és érzése szerint az ITTF nagyon számít a magyar asztalitenisz-társadalomra.

Go to top