vb.arany

Négy aranyérmet szereztek a magyar játékosok a Las Vegasban megrendezett veterán-világbajnokságon.

 

Mint mindig, a veterán-vb most is több ezer pingpongost mozgatott meg, a Las Vegas-i Convention Centerben egymást érték a korábbi világklasszisok. Ezúttal közöttük volt Jónyer István is, aki becsülettel felkészült a viadalra, ám a 65 év felettiek között így is a vigaszágra kényszerült, ahol a legjobb 64 közé jutott.


A magyar színeket képviselő 30 játékos azonban így sem marad érem nélkül, sőt! A legfényesebb medáliából négyet is a mieink szereztek meg.

Kertai Rita a 40+ kategóriában egyéniben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott. Az előbbi versenyszám döntőjében a belga Cécile Ozer ellen nyert döntő szett 11:5-re, míg párosban a cseh Libuse Horákovával 3:0-ra vertek meg egy észt, német kettőst a fináléban.

A 70 éven felüliek között Zacher Gizella volt a legjobb női játékos, aki az aranyéremért az amerikai Donna Sakai ellen diadalmaskodott, 2:1-es szetthátrányból fordítva.

A negyedik magyar arany Frank Béla nyakába került. Ő a hatvanon túliak egyéni versenyében 3:0-ra verte meg a német Manfred Nieswandot a döntőben.

Két év múlva, 2020-ban a franciaországi Bordeuax-ban rendezik a veterán-vb-t.

Go to top