ceat

Póta Georgina tavaly részt vehetett a sportág legnagyobb sztárjait felvonultató, T2 Asia Pacific elnevezésű tornán, idén nyáron pedig a szintén meghívásos CEAT Ultimate Table Tennis keretein belül mutathatja meg tudását.

A CEAT UTT gyakorlatilag egy indiai szuperbajnokság, amelyet a több hónapon át tartó T2-vel szemben három hét alatt (június 14. - július 1.) „lezavarnak", így talán a játékosoknak sem annyira fárasztó.

Mind a hat résztvevő csapat négy indiai és négy külföldi játékosból áll, és egy-egy indiai, illetve külföldi edző irányítja. Minden csapat játszik mindegyikkel egyszer, majd a legjobb négy az elődöntőben folytatja. Egy párharc hét mérkőzésből áll (három női egyéni, három férfi egyéni és egy vegyes páros), és minden mérkőzés három szettig tart, tehát 2:1-re vagy 3:0-ra nyer az egyik játékos. A T2-höz hasonlóan 10:10-nél itt is aranypont dönt a szett kimeneteléről. Minden szettnek van jelentősége.

Póta Georgina az Empowerji Challengers nevű csapatot erősíti a hazai Manav Thakkar, Prapti Sen, Arjun Ghosh és Divya Deshpande, valamint a portugál Tiago Apolonia, a francia Simon Gauzy és a hongkongi Lee Ho Ching társaságában. Az indiai A. Muralidhara Rao és a német Peter Engel az edzőjük.

Nem rossz együttes, ám a többi csapatban is nemzetközi klasszisok kapnak helyet, így a RP-SG Mavericksben is, amellyel szemben Pótáék 13:8-ra elveszítették az első mérkőzésüket. A magyar játékos a hongkongi Doo Hoi Kemmel vívta a maga meccsét, és bár 2:1-re kikapott, a női mérkőzéseken ő nyerte meg a játéknap leghosszabb, 18 ütéses labdamenetét, amelyet azt alábbi linken láthatnak:
https://www.facebook.com/ETTUofficial/videos/1275825069214078/

Felvetődhet a kérdés, hogy a fárasztó klubidény után nem lenne-e szerencsésebb pihenéssel tölteni ezeket a heteket, ám Bátorfi Zoltán nem így látja.

„Örülök, hogy Gina játszik ebben az indiai ligában, mert így a nyáron sem esik ki a játékból, folyamatosan kiélezett mérkőzéseket játszhat. Szerintem már a T2 Asia Pacific is jó hatással volt rá, most is hasonlóra számítok” – mondta a női válogatottunk szövetségi kapitánya.

Pótáék még egy párharcot vívnak Púna városában, aztán újabb kettőt Újdelhiben, majd az utolsó csoportellenfelükkel már az elődöntőnek és döntőnek is helyt adó Kalkuttában találkoznak. A végső győztes csapat 10 millió rúpiát, azaz több mint 40 millió forintot nyer.

Go to top