hallasserult-pingpong-ausztria-2018

Június 6-9. között az alsó-ausztriai Baden bei Wienben versenyeztek a magyar hallássérült asztalitenisz-válogatott tagjai. Kilenc ország vett részt a tornán, Japán, Tajvan, Svédország, Norvégia, Ukrajna, Oroszország, Lengyelország, Ausztria és Magyarország.

A női csapatunk első helyen végzett maga mögé utasítva az orosz-tajvani vegyes csapatot, Lengyelországot, illetve a negyedik Japánt. A férficsapatunk kicsit pechesebb volt, ők végül a 6. helyen zártak orosz társukkal kiegészülve.

A női párosban az orosz Alena Lopinával induló Iola Pamela meglepetésre, de nagyszerű játékkal ezüstérmet szerzett, míg a Fekete Zsuzsanna, Szécsi Krisztina páros a 3. helyen végzett.

Vegyes párosban a Bencsik Gergely, Fekete Zsuzsanna duó bravúros ezüstöt szerzett, többek között két erős japán párt is legyőzve, de a döntőben már nem bírtak a tajvaniakkal.

Egyéniben ketten jutottak tovább csoportjukból, Bencsik Gergely és Fekete Zsuzsanna. Előbbi a későbbi győztestől kapott ki, míg utóbbi a torna első kiemeltjéhez méltón megnyerte a versenyt, a döntőben lengyel riválisát 0:2-ről verte meg.

OSZTRÁK HALLÁSSÉRÜLT-BAJNOKSÁG
Női csapat:
1. Magyarország
2. Tajvan-Oroszország
3. Lengyelország

Női páros:
1. Szugijama Ami, Kagejama Micuki (Japán)
2. Iola Pamela, Alena Lopina (Magyarország, Oroszország)
3. Szécsi Krisztina, Fekete Zsuzsanna (Magyarország)
Julia Szemiel, Iwona Zyla (Lengyelország)

Női egyéni:
1. Fekete Zsuzsanna (Magyarország)
2. Julia Szemiel (Lengyelország)
3. Alena Lopina (Oroszország)
Csen Csien-fej Tajvan)

Vegyes páros:
1. Jang Csung-cung, Csen Csien-fej (Tajvan)
2. Bencsik Gergely, Fekete Zsuzsanna (Magyarorazág)
3. Kataoka Kjoszuke, Nagata Megumi (Japán)
Dmitrij Piscsuk, Alena Lopina (Oroszország)

Go to top