kitakjusu

Majoros Bence számára egy mérkőzést tartogatott a World Tour-sorozat idei japán állomása.

A Kitakjúsúban zajló versenyen a selejtezőt is egyenes kieséses rendszerben rendezik, hibázásra tehát nincs lehetőség. A 32 fős főtáblán Timo Boll és Ma Lung az első két kiemelt, a magyar színeket egyedül képviselő Majorosnak két mérkőzést kellett volna megnyernie, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Első (és utolsó) ellenfele a nála egy évvel idősebb tajvani Jang Cu-ji volt, aki a 216. helyen áll a világranglistán, és a selejtező első fordulójában egy 17 éves dél-koreait búcsúztatott.

Az első szettet Majoros nyerte nagy csatában 13:11-re, de ez még csak a bevezetője volt egy roppant szoros összecsapásnak. A következő két játszma 16:14-es, illetve 17:15-ös eredménnyel zárult, sajnos a tajvani javára. A meccs legsimább játszmája (11:7) után már 3:1-re vezetett Jang, és ezután csak a szépítésre futotta Majoros erejéből, a vége 4:2 lett oda.

A Bundesligában légióskodó válogatott játékosunk párosban nem indul a japán WT-tornán, ahogy az U21-esek versenyében sem, mivel azt meg sem rendezték, így számára véget ért a kitakjúsúi kaland.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, LION JAPAN OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Majoros Bence–Jang Cu-ji (tajvani) 2:4 (11, –14, –15, –7, 10, –10)

Go to top