prezentalas Acs Paar2

Az asztalitenisz-világbajnokságot megelőző két napban Halmstadban rendezték meg a halmstadi egyetem és az ITTF Tudományos Bizottsága együttműködésében azt a tudományos kongresszust, amelynek témája az ütős sportágak és különösen az asztalitenisz volt.

A konferenciának kettős magyar érdekeltsége is volt. Egyrészt dr. Ács Pongrác és dr. Paár Dávid poszterelőadásban mutatta be a Pécsi Tudományegyetemen készült legújabb, asztalitenisz tárgyú kutatást, amely a magyar és a német első osztályú férfi csapatbajnokság rájátszásának mérkőzéseit hasonlította össze különböző szempontok szerint, úgy mint labdamenetek hossza, érintésszáma, időtartama, labdamenetek közötti szünetek időtartama, tipikus adogatásfogadási ütéstechnikák és ki nem kényszerített hibák aránya. (szerzők: dr. Paár Dávid – Varga László – dr. Oláh András – dr. Betlehem József – dr. Ács Pongrác)

Másrészt a magyar részvétel célja volt, hogy a konferencia résztvevői számára bemutatkozzon a Magyar Asztalitenisz-szövetség és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara mint a 2019-es világbajnoksághoz tartozó XVI. ITTF Sporttudományi Kongresszus társházigazdái. A halmstadi konferencia lezárásaként előadott meghívóban elhangzott, hogy a 2019-es kongresszus kiemelt témái az alábbiak lesznek:
• az asztalitenisz mint magas szintű versenysport
• az asztalitenisz mint egészségsport
• innovációk és menedzsmentaspektusok az asztaliteniszben

A 2019-es konferencia dátuma 2019. április 19-20., további részletek a részvételi lehetőségekről pedig a http://etk.pte.hu/ittfssc2019/ oldalon lesznek elérhetőek.

halmstad-2018-eloadas

Go to top