pota-georgina-zagrab-2018

Az Ecseki, Szudi és a Póta, Ekholm páros is döntőbe jutott a Zágrábban zajló Challenge World Tour-versenyen.

A párosok küzdelmei pénteken a negyeddöntőkkel folytatódtak. Ecseki Nándornak és Szudi Ádámnak nem okozott gondot az izraeli Szimon, Tauber kettős, az elődöntőben pedig csak egy szettet engedtek a mieink a francia Landrieu, Lorentz duónak, így első kiemeltként elfoglalták helyüket a döntőben. Vasárnap a tajvani Peng Vang-vej és Szun Csia-hung ellen szállnak harcba az aranyéremért.

Póta Georgina és Matilda Ekholm a nap kezdéseként jól lefárasztották egymást. A szetteket tekintve 2:0 volt ide, majd 3:2 a svédnek, végül Póta két 13:11-es játszmával megnyerte a meccset, ezzel egyesben bejutott a negyeddöntőbe.

Ezután fújtak egyet, és immár egymás oldalán párosban bejutottak az elődöntőbe, majd a döntőbe, egy-egy szettet vesztve. A fináléban vélhetően jóval nehezebb dolguk lesz az első kiemelt japán Hasimoto, Szato páros ellen.

Póta a napot egy korábbi párostársa, Elizabeta Samara ellen zárta. 2:1-re még ő vezetett, de a következő három játszma a román játékosé lett, így egyesben ső játszhat majd a döntőbe jutásért az 54 éves Ni Xialiannal – aki a nyolcaddöntőben 4:0-val lépett túl a két hónapja Európa Top 16-ot nyerő Szőcs Bernadette-en.

2018 ITTF CHALLENGE, CROATIA (ZAGREB) OPEN
FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Szimon, Tauber (izraeli) 3:0 (10, 10, 4)
ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Landrieu, Lorentz (francia) 3:1 (7, –3, 9, 5)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Póta–Ekholm (svéd) 4:3 (8, 2, –7, –5, –7, 11, 11)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Samara (román) 2:4 (5, –6, 7, –7, –12, –8)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Galic, Moret (szlovén, svájci) 3:1 (7, 8, –8, 9)
ELŐDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Durak, Jeger (horvát) 3:1 (–8, 2, 8, 7)

Go to top