pota-georgina-guadalajara-2018

Póta Georgina szombaton két japán játékost legyőzve az elődöntőig menetelt Guadalajarában, a spanyolországi World Tour-versenyen.

A nyolcaddöntőben Odo Sacuki várt Pótára, akivel volt elszámolnivalója, hiszen a 14 éves japán párosban legyőzte a Póta, Ekholm duót. Egyesben már más volt a helyzet, 4:1-es magyar siker született.

A negyeddöntőben egy pihent játékos következett Minagava Juka személyében, akinek ellenfele nem állt ki a nyolcaddöntőre. Ő már egy rutinosabb, 17 éves japán, de ez nem látszott meg az eredményen, ő is csak egy szettet tudott elcsípni Pótától.

Az elődöntőben jött egy újabb japán ellenfél, a 21 évével a válogatottbeli társai között már aggastyánnak mondható Szato Hitomi, aki védő, és a legjobb nyolc között 4:0-val jutott túl Matilda Ekholmon. Mellesleg a világranglista 16. helyén áll, de tavaly áprilisban még 9. volt...

Hogy miért, azt ezúttal is megmutatta, de még így is vért kellett izzadnia, hogy nyerjen. Ez pedig Póta Georginát dicséri, aki minden tőle telhetőt megtett a bravúrért, 2:1-re és 3:2-re vezetett a szetteket tekintve, de a végén egy kicsi hiányzott. Két dolog biztos: minden dicséretet megérdemel, és altatóra nem lesz szüksége szombat este.

2018 ITTF CHALLENGE, SPANISH OPEN
NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Póta–Odo (japán) 4:1 (10, 6, 5, –8, 6)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Minagava (japán) 4:1 (7, –10, 5, 1, 3)
ELŐDÖNTŐ
Póta–Szato (japán) 3:4 (–6, 10, 8, –11, 13, –7, –8)

Go to top