kosiba-daniel-2018-bp

Kosiba Dániel sikerrel vette a selejtezőt, így egyesben három magyar lesz főtáblán a spanyolországi Guadalajarában zajló Challenge World Tour-versenyen.

Az idei Spanish Openre három magyar asztaliteniszező nevezett. Póta Georgina és Lakatos Tamás alanyi jogon főtáblás, míg Kosiba Dánielnek selejtezőn kellett kiharcolnia a legjobb 64 közé jutást.

Két csoportellenfele volt, előbb az egyiptomi Karim el-Hakemet intézte el 4:0-val, majd a hazai körülmények között játszó Marc Gutiérrezzel vívott gyakorlatilag csoportdöntőt. A 15 éves spanyol 2:1-re vezetett az első három szett után, de végül a rutin diadalmaskodott, Kosiba 4:2-re fordított.

Lakatos Tamás tizedik kiemeltként az orosz Artur Abuszevvel kezd, Kosibára a francia Joe Seyfried vár, míg a harmadik kiemelt Póta Georgina a fehérorosz Daria Trigolosszal találkozik az első fordulóban. Női egyesben 32-es főtábla van.

Párosban Póta második kiemelt a svéd Matilda Ekholmmal, a Kosiba, Lakatos duó a selejtezőben döntő szettben kikapott egy dél-koreai kettőstől.

2018 ITTF CHALLENGE, SPANISH OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
12. CSOPORT
Kosiba–el-Hakem (egyiptomi) 4:0 (7, 8, 5, 4)
Kosiba–Gutiérrez (spanyol) 4:2 (–7, 6, –5, 4, 6, 7)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
Kosiba, Lakatos–Cso, Kim (dél-koreai) 2:3 (–6, 6, –10, 8, –4)

Go to top