kosiba-daniel-2018-bp

A katari World Tour-verseny első napján a mieink közül csak Kosiba Dániel tudott mérkőzést nyerni.

A selejtezőkkel vette kezdetét kedden a Qatar Open, amely platinum besorolású verseny, azaz a legrangosabb tornák közé tartozik, és két-két magyar játékos nevezett rá.

A férfiaknál Lakatos Tamás 3:1-re vezetett Padasak Tanviriyavechakul ellen, ám 4:3-ra kikapott. A szép nevű thaiföldi aztán 4:1-re alulmaradt az ukrán színekben játszó Kou Lejjel szemben, így Lakatosnak még van esélye a csoportgyőzelemre, ám legfeljebb egy játszmát bukhat Kou Lej ellen.

Kosiba Dániel nagyszerű győzelemmel kezdett, 4:0-ra verte meg a portugál csapattal 2014-ben Európa-bajnoki aranyat nyerő Joao Geraldót. A folytatás már nem alakult ilyen jól, az indiai Gnanasekaran Sathiyan ellen ugyanis ő kapott ki 4:0-ra.

Női vonalon nem sok jóra számíthattunk kedden, hiszen mindkét játékosunk erős ázsiai ellenféllel kezdett. Madarász Dóra a japán Nagaszaki Miju, Pergel Szandra a kínai Szun Ming-jang ellen próbált legalább egy szettet nyerni, de ez egyiküknek sem sikerült. Szerdán sem lesz könnyebb dolguk, mivel Madarászra Elizabeta Samara, Pergelre pedig a japán Hasimoto Honoka vár.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, QATAR OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
7. CSOPORT
Lakatos–Tanviriyavechakul (thaiföldi) 3:4 (–9, 8, 5, 8, –7, –8, –8)

28. CSOPORT
Kosiba–Geraldo (portugál) 4:0 (9, 9, 7, 10)
Kosiba–Gnanasekaran (indiai) 0:4 (–7, –6, –2, –3)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
5. CSOPORT
Madarász–Nagaszaki (japán) 0:4 (–4, –9, –10, –4)

9. CSOPORT
Pergel–Szun (kínai) 0:4 (–8, –4, –5, –9)

Go to top