IMG 0378

Első alkalommal rendezték meg Szlovákiában öt ország részvételével az ún. International Minicadet Leauge elnevezésű tornát, ahol egyéni és csapatversenyeket rendeztek az újonc korosztály számára. A szervezők szeretnék ezt egy sorozat első állomásának tekinteni és elképzelésük, hogy a résztvevő országokban lenne egy-egy állomás, ahol szintén megrendeznék ezt a versenyt.
A résztvevő országokat a jövőben szeretnék bővíteni még néhány nemzettel, hogy még színvonalasabb legyen a versenysorozat.

A válogatott csapatunknak (Volentics Anna, Czeglédi Dorka, Tanács Nóra) a csapatversenyek során a belorusz és a szlovák válogatott előtt sikerült a végső győzelmet megszereznie. A magyar csapat minden mérkőzését megnyerte a körmérkőzések során és hibátlanul, száz százalékos teljesítménnyel végzett az élen.

Az egyéni versenyszámban Tanács Nóra a csoportküzdelmek során a csoportja 3.helyén végzett, így nem sikerült továbbjutnia a főtáblára. Czeglédi Dorka miután továbbjutott a csoportjából a negyeddöntőben szenvedett vereséget a belorusz Radzionova ellen, aki a nyári franciaországi nem hivatalos újonc Európa-bajnokságon az 5.helyen végzett.
Az egyéni számban Volentics Anna jutott a legtovább, aki egészen a döntőig menetelt. Miután csoportját megnyerte, a legjobb szlovák versenyzőt verte a negyeddöntőben, az elődöntőben nagy csatában megállította a belorusz Radzionovát, majd a döntőben nem bírt a másik belorusz versenyzővel, aki védőjátékával sajnos jobban bírta a kiélezett küzdelmet és 0-2 szetthátrányból sikerült megfordítania a meccset.

image1

Go to top