pota-georgina-eb

A férfi és a női válogatottunk is vereséggel kezdte a 2019-es csapat Európa-bajnokság selejtezőit.

Női válogatottunk az Ormai László csarnokban fogadta a spanyolokat, akik a legjobbjuk, a honosított kínai Maria Xiao nélkül jöttek el Budapestre. Mi a legerősebb összeállításunkban vettük fel a harcot, de így is alul maradtunk. Pergel Szandra három szettben kikapott a kínai származású Zhang Xuantól, majd Póta Georgina veszítette el a Galia Dvorak elleni mérkőzését kétjátszmás előnyről. Madarász Dóra ugyanekkora hátrányból fordított Sara Ramírez ellen, de aztán Dvorak megverte Pergelt is, így a spanyolok 3:1-re megnyerték az összecsapást.

„Lavinaszerű volt az egész – kezdte értékelését Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Az első meccsen Szandi nem igazán érezte a ritmust a fiatal kínai lány ellen, aki ezzel a labdával nagyon jól játszik, rá tud ütni. Aztán Gina érzésem szerint egy agyonnyert meccset vesztett el három-négy mérkőzéslabdáról, ekkor kicsit beütött a pánik, hogy innen már nem veszthetünk több meccset. Dóri még megfordította a sajátját, de Szandi már nem bírta. Az elején kicsit nagyobb összpontosításra lett volna szükség.”

Madarász Dóra a rossz kezdés ellenére bízik a sikeres kvalifikációban.

„A mérkőzések végén nem volt szerencsénk, amikor döntő szett tíz fölött mentek el a partik, és az ellenfél is jól játszott. Sajnálom, hogy így alakult, de ez még csak az első mérkőzésünk volt. A csehekkel még lesz két meccsünk, a spanyolok ellen a visszavágó, szóval remélem, hogy ettől még ki tudunk jutni az Európa-bajnokságra” – mondta az egyetlen magyar győzelem jegyzője.

A férfiak a portugálok vendégei voltak, akiknél nem játszott a legjobbjuk, Marcos Freitas, ám így is a házigazdák számítottak esélyesnek. Algarvéban szintén 3:1-es magyar vereség lett a vége, de ez a párharc is alakulhatott volna másképp. Három meccs is döntő szettbe torkollott ugyanis, Lakatos Tamás 3:2-re megnyerte a maga partiját, Majoros Bence viszont nem bírta a döntő szetteket Joao Geraldo és Joao Monteiro ellen, így a bravúr elmaradt.

A nők csoportjában Csehország, a férfiakéban Ausztria szerepel még, a csapat Európa-bajnokság lebonyolításáról itt olvashatnak bővebben.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
NŐK, A-OSZTÁLY, 4. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1:3
Pergel Szandra–Zhang Xuan 0:3 (-7, -9, -12)
Póta Georgina–Galia Dvorak 2:3 (8, 8, -9, -13, -11)
Madarász Dóra–Sara Ramírez 3:2 (-6, -2, 3, 8, 2)
Pergel–Dvorak 2:3 (-7, 7, 4, -5, -10)

FÉRFIAK, A-OSZTÁLY, 1. CSOPORT
PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 3:1
Joao Monteiro–Szudi Ádám 3:1 (8, 8, –10, 12)
Joao Geraldo–Majoros Bence 3:2 (9, –9, 10, –4, 5)
Diogo Carvalho–Lakatos Tamás 2:3 (–9, 8, 3, –7, –7)
Monteiro–Majoros 3:2 (–8, –9, 5, 10, 6)

Go to top