farago-judit

A Magyar Asztalitenisz-szövetség az ITTF Merit Award elnevezésű díjra jelölte Faragó Juditot.

Az ITTF Merit Award egyfajta életműdíj, amelyre csak a nemzeti szövetségek jelölhetnek arra érdemes személyeket. A Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöksége szerint Faragó Judit teljes mértékben rászolgálna erre az elismerésre, ezért elküldte a jelölését a nemzetközi szövetségnek.

Faragó Judit először játékosként került kapcsolatba az asztalitenisszel, majd – több sportág mellett – újságíróként tudósított róla. Sportvezetőként a hazai szövetség berkein belül kezdett dolgozni, két év múlva ő lett a MOATSZ főtitkára.

A nemzetközi szövetségnél választott tagja volt a szervezet vezetőségének, először igazgatótanácsi taggá, majd elnökségi taggá vált. Később megpályázta és elnyerte az ITTF versenyigazgatói posztját, 2011-től 2017-ig pedig a szövetség vezérigazgatója lett, ami gyakorlatilag a főtitkári pozíciót jelentette.

Hogy 2018-ban ki kapja az ITTF Merit Awardot, az később derül ki. A díjat eddig négy magyarnak ítélték oda: Boros Istvánnak, Horváth Tibornak és Lakatos Györgynek 1989-ben, míg Sidó Ferencnek 1993-ban.

Go to top