fan-csen-tung-2018-budapest

A papírformának megfelelően az első kiemelt Fan Csen-tung egyesben és párosban is megnyerte a budapesti World Tour-viadalt.

World Tour-versenyen most először játszott döntőt fehérorosz férfi páros, pedig Vlagyimir Szamszonov (aki 1997-ben Jörg Rosskopffal megnyerte az osztrák WT-t, 1999-ben pedig ezütérmes lett Zoran Primoraccal Horvátországban) egyesben sokszor bizonyult már a legjobbnak. Utóbbi műfajban Budapesten idén már az első fordulóban búcsúzott, Pavel Platonovval viszont páros ezüsttel vigasztalódott. A döntő megmutatta, hogy ez volt a maximum, amit elérhettek, Fan Csen-tung és Jü Ce-jang ugyanis érinthetetlennek bizonyult. Szamszonovék hamar belátták, hogy nincs esélyük, időt sem kértek, pedig például 0:2, 0:5-nél akár meg is tehették volna. A kínaiak első meccslabdájánál show-műsorba fordult át a döntő, a fehéroroszok hátulról dobáltak, de Fan Csen-tung nem ölték meg a labdát, végül Szamszonov ütötte be. A következő pont a kínaiaké lett, így a magyar World Tour-versenyeken férfi párosban továbbra is csak ázsiaiak diadalmaskodtak.

Fan Csen-tung ötödször nyert párosban WT-tornát.

Hogy aztán nagyjából két óra múlva egyesben is besöpörje az elsőnek járó díjakat. A 17 éves, bal kezes Vang Csu-csin a fináléban is megvillantotta oroszlánkörmeit, a második szett megnyerésével egyenlíteni is tudott. A harmadik szett ismét Fan Csen-tungé lett, a mérkőzés pedig talán a negyedik szettben dőlt el, amelyet 14:12-re nyert meg a világranglista másodikja. Az ötödik szett már simán alakult, Fan Csen-tung így budapesti duplázással ünnepelhette 21. születésnapját, amely hivatalosan január 22-re esik. A szervezők ennek megfelelően tortával is kedveskedtek a győztesnek.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Fan Csen-tung (kínai)–Vang Csu-csin (kínai) 4:1 (6, –9, 7, 12, 3)

FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
Fan Csen-tung, Jü Ce-jang (kínai)–Pavel Platonov, Vlagyimir Szamszonov (fehérorosz) 3:0 (5, 5, 4)

Go to top