vang-man-ju

A kínai Vang Man-jü nyerte meg a női egyes versenyszámot a budapesti World Tour-versenyen. A döntőben honfitársát, Szun Jing-sát győzte le, akitől egy órával korábban a párosok fináléjában kikapott.

A női párosok döntőjében egy szoros és két valamivel simább szettben Csen Hszing-tung és Szun Jing-sa győzött a szintén kínai Csen Ko, Vang Man-jü duó ellen. Csen Hszing-tung tehát idén is hazavisz egy aranyérmet Budapestről (tavaly egyéniben sem talált legyőzőre), Szun Jing-sával már harmadszor nyert World Tour-viadalt a tavalyi japán és osztrák nemzetközi után. Vang Man-jüéknek ez volt a második közös döntőjük World Tour-tornán, a 2014-eset megnyerték Dél-Koreában.

Vang Man-jü az egyéni döntőben vághatott vissza Szun Jing-sának – aki az első fordulóban Póta Georginát ejtette ki –, és élt is a lehetőséggel. Pedig folyamatosan futnia kellett az eredmény után, hiszen az első, a harmadik és az ötödik játszmát is elvesztette, ráadásul mindet minimális különbséggel. Ez sem szegte kedvét, rendre egyenlített, a döntő szettben pedig már egyértelműen ő volt a jobb.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES
DÖNTŐ
Vang Man-jü (kínai)–Szun Jing-sa (kínai) 4:3 (–9, 6, –10, 8, –9, 8, 4)

NŐI PÁROS
DÖNTŐ
Csen Hszing-tung, Szun Jing-sa (kínai)–Csen Ko, Vang Man-jü (kínai) 3:0 (12, 8, 8)

Go to top