vang-csu-csin

A papírformának megfelelően férfi egyesben is két kínai jutott döntőbe a budapesti World Tour-viadalon. Fan Csen-tung a vasárnapi fináléban a 17 éves Vang Csu-csinnal találkozik majd.

A férfi egyes negyeddöntőjében nem történt meglepetés, de az esélytelenebb játékosok szépen helytálltak. A svéd Kristian Karlsson például megnyerte a nyitó szettet az első kiemelt Fan Csen-tung ellen, a dán Jonathan Groth pedig döntő játszmára kényszerítette a kínai Liu Ting-suót. A legjobb négybe egyetlen nem kínaiként a brazil Hugo Calderano jutott be, a német Patrick Franziska legyőzésével.

Calderano az elődöntőben is kitett magáért, két játszma után 1:1-re állt Fan Csen-tunggal szemben. Hiába játszott azonban pazarul, a világranglista 2. helyezettje ellen így sem lehetett esélye, Fan Csen-tung öt szettben nyert. Calderano a közönség tapsától kísérve hagyta el a termet.

Az elődöntő másik mérkőzésén a 17 éves, bal kezes Vang Csu-csin és a 20 éves, jobb kezes Liu Ting-suo csapott össze. Bár „csak” hat játszmáig nyúzták egymást, így is maratoninak mondható meccset nyert meg Vang Csu-csin, amit hatalmas örömkiáltással nyugtázott. A döntőben még nehezebb dolga lesz.

A vasárnapi program 15 órakor kezdődik.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Fan Csen-tung (kínai)–Kristian Karlsson (svéd) 4:1 (–9, 6, 8, 9, 6)
Liu Ting-suo (kínai)–Jonathan Groth (dán) 4:3 (6, –6, 7, 11, –8, –9, 2)
Hugo Calderano (brazil)–Patrick Franziska (német) 4:2 (–8, 7, 7, –11, 9, 7)
Vang Csu-csin (kínai)–Csen Csien-an (tajvani) 4:0 (9, 6, 5, 6)

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Fan Csen-tung (kínai)–Hugo Calderano (brazil) 4:1 (8, –9, 7, 8, 5)
Vang Csu-csin (kínai)–Liu Ting-suo (kínai) 4:2 (7, –8, 7, –6, 13, 7)

Go to top