szun-jing-sa

A Póta Georginát a főtábla első fordulójában legyőző Szun Jing-sa már csak egy lépésre van attól, hogy megnyerje a budapesti World Tour-versenyt. A vasárnapi döntőben a szintén kínai Vang Man-jü lesz az ellenfele.

A női egyes első kiemeltje, Csen Meng már a negyeddöntőben kiesett a BOK-csarnokban zajló versenyen. Bombameglepetésről mégsem beszélhetünk, ugyanis a világelsőt egy másik kínai, Vang Man-jü ejtette ki, aki mellesleg a csapattársa is, és tavaly is verte már meg.

A negyeddöntő egyetlen európai születésű játékosa, az osztrák színekben játszó Sofia Polcanova háromszettes hátrányból kis híján egyenlített a címvédő Csen Hszing-tung ellen, de a kínai elkerülte a döntő szettet.

Az elődöntőben viszont már kevésnek bizonyult Csen Hszing-tung tudása, Vang Man-jü fordulatos, hétszettes összecsapáson múlta felül honfitársát.

„Az ötödik szettben volt a meccs fordulópontja, amikor hat kettőről vissza tudtam jönni. Ott éreztem, hogy nyerni tudok" – nyilatkozta Vang Man-jü.

Ellenfele a döntőben a 17 éves Szun Jing-sa lesz (képünkön), aki Póta Georgina, Yu Fu és Lee Ho Ching után a tajvani Csen Szu-jüt is legyőzte.

„Kemény meccsre készültem, így készen álltam egy nagy csatára. Jó taktikát alkalmaztam. Magas színvonalú döntőre számítok a csapattársam ellen" – mondta Szun Jing-sa.

„Nagyon elégedett vagyok a budapesti szereplésemmel. Szeretem ezt a csarnokot, mert közel van a szálláshoz, így tökéletesen fel lehet készülni minden mérkőzésre" – dicsérte a helyi viszonyokat Csen Szu-jü.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Csen Szu-jü (tajvani)–Li Jie (holland) 4:2 (6, –7, 7, 8, –9, 9)
Vang Man-jü (kínai)–Csen Meng (kínai) 4:1 (8, –7, 12, 11, 7)
Csen Hszing-tung (kínai)–Sofia Polcanova (osztrák) 4:2 (5, 5, 8, –3, –5, 9)
Szun Jing-sa (kínai)–Lee Ho Ching (hongkongi) 4:1 (6, 4, –9, 8, 6)

ELŐDÖNTŐ
Vang Man-jü (kínai)–Csen Hszing-tung (kínai) 4:3 (–12, 11, 8, –11, 13, –9, 5)
Szun Jing-sa (kínai)–Csen Szu-jü (tajvani) 4:1 (5, 8, 5, –11, 7)

Go to top