ekholm-pota-wt2018-qf

A nyolcaddöntő után a negyeddöntőben sem vesztett szettet a Matilda Ekholm, Póta Georgina kettős, így péntek este már a döntőbe jutásért játszhat a budapesti World Tour-tornán. Ecseki Nándor és Szudi Ádám ezúttal a negyeddöntőben búcsúzott.

A kanadai-kínai Zhang Mo csütörtökön a női egyes első fordulójában döntő szett 11:9-re győzte le Madarász Dórát, ezúttal pedig az osztrák színekben játszó – egyébként moldovai születésű – Sofia Polcanova oldalán igyekezett elrontani a magyar (és svéd) szurkolók kedvét. Nem járt sikerrel!

Az első játszmában jól tartottak magukat, a másodikban még jobban, két szettlabdájuk is volt, ám mindkét szett végén Pótáék örülhettek. A harmadik felvonásban már nem kellett izgulnunk, simán nyert a magyar, svéd kettős, amelyre a kínai Csen Ko, Vang Man-jü duó vár a péntek 19.20-ra kiírt elődöntőben.

„Nem volt ez olyan könnyű mérkőzés, mint amilyennek tűnt, volt két szoros szett is, de nagyon jól betartottuk a taktikát, ez döntött" – adott villámértékelést Matilda Ekholm.

„Az elején nagyon tartottam attól, hogyan kezeljük majd Zhang Mo tenyeres szemcséjét, ám végül is ezzel nem volt gond. Szerintem nem játszottunk annyira jól, de hibára tudtuk kényszeríteni őket, és ez volt a lényeg, ezért lett sima a meccs" – tett hozzá Póta Georgina.

A férfiak negyeddöntője is remekül kezdődött, hiszen Ecseki Nándor és Szudi Ádám megnyerte az első játszmát, a másodikban pedig 8:4-re vezetett Patrick Franziska és Jonathan Groth ellen. A 2016-os budapesti Európa-bajnokságot megnyerő német, dán páros innen fordított, majd behúzta a harmadik szettet is. A negyedikben ismét a mieink álltak jobban (5:1), ám előnyüket ezúttal sem tudták végigvinni, így a tavalyi elődöntő után idén a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást a hazai World Tour-versenyen.

„Vegyesek az érzéseim, mert jól játszottunk, ismét egy jó páros ellen volt nyerési esélyünk, ugyanakkor rossz érzés, hogy ezt az esélyt nem sikerült kihasználni" – mondta Szudi Ádám.

Ecseki Nándor elárulta, hogyan alakulhatott volna fordítva: „Szoros állásnál jobb döntéseket kellett volna hoznunk, pontosabban megjátszani a taktikát."

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Matilda Ekholm, Póta Georgina (svéd, magyar)–Sofia Polcanova, Zhang Mo (osztrák, kanadai) 3:0 (8, 11, 5)

FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Patrick Franziska, Jonathan Groth (német, dán) 1:3 (8, –9, –10, –7)

Go to top