ekholm-pota-world-tour2018

Két magyar érdekeltségű páros jutott be a budapesti World Tour-verseny negyeddöntőjébe. Az Ecseki, Szudi és az Ekholm, Póta kettős pénteken folytatja szereplését.

Nem kezdődött jól a csütörtök magyar szempontból, hiszen rögtön az első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben elbúcsúzott az Eb-bronzérmes Madarász Dóra, Pergel Szandra párosunk. Madarász egyesben nagy győzelmekkel jutott a főtáblára szerdán, Pergelnek viszont ez volt az első mérkőzése az idei World Touron. Az első szettet még nagy csatában a mieink nyerték meg, a következő kettőt viszont Katarzyna Grzybowska-Franc és Natalia Partyka. A lengyelek a negyedik játszma elején 4:0-ra elhúztak, ám Bátorfi Zoltán időkérése után Madarászék egyenlítettek (7:7). Sajnos ez csak fellángolás volt a részükről, Partykáék 11:8-cal lezárták a meccset.

Pergelhez hasonlóan Póta Georgina és Matilda Ekholm is most mutatkozott be a tornán, és a magyar, svéd kettős második kiemelthez méltó játékkal jutott túl az orosz Jana Noszkován és Marija Tajlakován.

„Az első meccs mindig nehéz, mert meg kell szokni a termet, a labdát, de a másik két lány nagyon sokat hibázott, mi pedig pontosan pingpongoztunk, és egész színvonalas mérkőzést játszottunk – mondta Póta Georgina, míg Matilda Ekholm hozzátette, hogy a negyeddöntőben jó esélyük lesz, ha hozni tudják azt a szintet, amire képesek.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám a tavalyi budapesti WT-viadalon harmadikként zárt (a világbajnok Csen Csien-an, Csüang Csi-jüan duót is legyőzve), és idén is megtették az első lépést a négy közé jutás felé. A nyolcaddöntőben két egyiptomi győztek le kis megingással, amely egy játszmájukba került.

„Most játszottunk először multi ball rendszerben, folyamatosan olyan volt, mintha új labdával játszanánk. Elég sokat rontottunk emiatt, de ehhez a többieknek is alkalmazkodniuk kell" – beszélt az egyetlen nehézségükről Szudi Ádám.

Szita Márton a dán Tobias Rasmussennel a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, ahol egy szingapúri kettős állította meg őket (1:3). Könnyen alakulhatott volna fordítva is, hiszen az első két szettet 11:9-re nyerték az ázsiaiak.

„Párosban együtt kell működni a társsal – nyilatkozta Szita Márton. – Nyilván az az ideális, ha minél kevesebbet kell feláldoznia az embernek a saját játékából, de arra is kell figyelni, hogy nem ütheted mindig azt, amit egyéniben ütnél legszívesebben, mert ő lehet, hogy nem olyan labdát kapna vissza, amit szívesen folytatna. Mostanában ritkán játszok párost, mert a csapatunkban Fazekas Péter és Kriston Dániel játssza, de most jól passzoltunk, és jóban is vagyunk egymással, ami párosban sokat számít."

„Beszéltünk Mártonnal néhány héttel ezelőtt, és megkérdezte, hogy indulunk-e együtt. Miért is ne, feleltem erre, hiszen Németországból ismerjük egymást, tudunk egymás oldalán játszani" – mesélte el összeállásuk történetét a dán Rasmussen.

A pénteki negyeddöntőben Pótáékra az osztrák, kanadai Sofia Polcanova, Zhang Mo kettős vár, míg Ecsekiékre az első kiemelt német, dán Patrick Franziska, Jonathan Groth kettős.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szanda–Katarzyna Grzybowska-Franc, Natalia Partyka 1:3 (11, –7, –6, –8)
Matilda Ekholm, Póta Georgina (svéd, magyar)–Jana Noszkova, Marija Tajlakova (orosz) 3:0 (5, 4, 8)

FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Halid Asszar, Mohamed el-Bejali (egyiptomi) 3:1 (7, –8, 8, 6)
Tobias Rasmussen, Szita Márton (dán, magyar)–Kao Ning, Pang Hszüe-csie (szingapúri) 1:3 (–9, –9, 6, –6)

Go to top