majoros-monteiro

Majoros Bence újabb fantasztikus győzelmével főtáblára jutott a németországi Magdeburgban zajló kiemelt kategóriás World Tour-versenyen!

A világranglista 212. helyén álló Majoros Bence már azzal magára irányította a figyelmet, hogy szerdán legyőzte a nigériai Quadri Arunát (27.), és így megnyerte a csoportját a selejtezőben. Hogy ezt nem az ellenfele gyengélkedésének köszönhette, azt csütörtökön bizonyította, ugyanis Joao Monteirónál is jobb volt, 4:2 arányban. A 34 éves portugál párosban, vegyes párosban és csapatban is volt már Európa-bajnok, jelenleg az 51. helyen áll a világranglistán, a Majoros elleni meccse előtt pedig egy kínait győzött le, nem kell tehát ecsetelni, milyen nagy fegyvertény a legyőzése.

Az újabb bravúrral Majoros a főtáblára jutott férfi egyesben, csupa nagy név közé. Ha itt is nyerni tudna legalább egy meccset, az már tényleg a csoda kategóriába tartozna, hiszen Dimitrij Ovtcharov vár rá.

Hogy milyen nagy szó Majoros főtáblára jutása, azt jól érzékelteti, hogy a 32 fő között bőven őt jegyzik a legalacsonyabban a világranglistán. A rangsor szerinti második leggyengébb főtáblás játékos a 18 éves japán Kizukuri Juto, aki a 86. helyen található.

A csoportjában szintén remeklő Ecseki Nándornak (233.) nem sikerült újabb meglepetést szereznie, 4:0-ra kikapott a román színekben versenyző Szőcs Hunortól (82.), ezzel befejezte szereplését.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, GERMAN OPEN, MAGDEBURG
FÉRFI EGYES, A FŐTÁBLÁRA JUTÁSÉRT
1. FORDULÓ
Ecseki–Szőcs (romániai) 0:4 (–8, –5, –5, –6)

2. FORDULÓ
Majoros–Monteiro (portugál) 4:2 (–10, 4, –5, 9, 10, 8)

Go to top