majoros-bence-2017-magdeburg

Magyarok bravúrjaitól volt hangos a németországi World Tour-verseny második játéknapja.

Majoros Bence és Ecseki Nándor is megnyerte első csoportmérkőzését kedden a selejtezőben, az igazi erőpróba azonban szerdán várt rájuk. A világranglista 210. helyén álló Majoros a 27.-ként jegyzett Quadri Arunával találkozott. A nigériai játékos nemrég megnyerte a lengyelországi World Tour-viadalt, most viszont nem bírt magyar ellenfelével, 4:2-re nyert Majoros.

Egy órával később Ecseki (233.) vitt véghez hasonló bravúrt, ő a szingapúri Kao Ninget (43.) verte meg hat szettben. Szudi Ádám szintén győzelemmel kezdett kedden, a második csoportmeccsét viszont elveszítette a svéd Kristian Karlssonnal szemben, így ő nem jutott tovább csoportjából, csakúgy, mint a két vereséget szenvedő Kosiba Dániel.

A 32-es főtáblára jutás még mindig nagyon messze van a két továbbjutó magyar fiútól. Majorosnak a kínai Csou Kaj és a portugál Joao Monteiro összecsapásának a győztesét kellene megvernie ehhez, míg Ecsekinek előbb a román színekben versenyző Szőcs Hunoron kellene túljutnia, majd a japán Ueda Dzsinen.

A párosok selejtezőjében az Ecseki, Szudi kettős az első fordulóban sima vereséget német ellenfelétől.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, GERMAN OPEN, MAGDEBURG
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
3. CSOPORT
Szudi–K. Karlsson (svéd) 0:4 (–7, –3, –7, –8)
8. CSOPORT
Kosiba–Steger (német) 1:4 (–6, –4, 8, –10, –5)
12. CSOPORT
Majoros–Aruna (nigériai) 4:2 (–6, 5, 11, –3, 2, 8)
19. CSOPORT
Ecseki–Kao Ning (szingapúri) 4:2 (9, –5, –4, 9, 8, 3)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki, Szudi–Duda, Qiu (német) 0:3 (–5, –4, –8)

Go to top