bandi-andor-emlekverseny

Az idén már 28. alkalommal rendezték meg Békéscsabán a dr. Bándi Andorról elnevezett veterán emlékversenyt.

Nem kevesebb mint 165 játékos nevezett az idei viadalra, és bár a Szerbiából várt versenyzők nem érkeztek meg, így is négy országból (Magyarország, Horvátország, Románia, Németország) jöttek asztaliteniszezők, hogy megméressék magukat.

„Szeretünk Békéscsabára jönni, kellemes város, vendégszerető emberekkel – nyilatkozta Kállai Norbert, a veteránbajnokságok rendszeres résztvevője, aki Németh Jánossal megnyerte a 40 éven felüliek páros versenyét. – Évről évre egyre színvonalasabb a verseny. Mi azért is jövünk el, hogy ezzel motiváljuk a hozzánk hasonló korú, profi ligákban játszókat arra, hogy elinduljanak itt."

„Együtt edzünk a Statisztikában, ismertük a mezőnyt, bíztunk benne, hogy nyerni tudunk" – tette hozzá a Szeged extraligás csapatát erősítő Németh János, aki egyesben sem talált legyőzőre.

Az eggyel idősebb korosztályban is rendkívül magas színvonalú mérkőzéseket láthattunk.

„Kíváncsi lennék egy olyan meccsre, amelyen a negyvenesek győztese játszik az ötvenesek győztesével. Én azt mondom, nagy csata lenne" – jegyezte meg az 50+ korosztályt megnyerő Nagy Miklós.

Páros társa, Skumáth István ezt annyival egészítette ki, hogy szerinte hatvan év környékén ér el az ember olyan korba, amikor már látványosabban visszaesik a játéka, lelassulnak a reflexei.

Ez szerencsére nem tartja vissza az idősebbeket sem, a 60-64 évesek között diadalmaskodó Frank Béla még manapság is heti háromszor ütőt ragad, emellett erőnléti edzéseket is végez. Az eredmények pedig nem maradnak el, de nem csak emiatt szeret a dr. Bándi Andor emlékversenyre járni.

„Sokszor olyan barátaimmal találkozom itt, akiket nem láttam már harmincöt éve. Sőt, volt olyan is, hogy nem emlékeztem az illetőre, de azt mondtam magamban, hogy »hú, ezt a tenyerest meg ezt a fonákot én ismerem valahonnan«, aztán kiderült, hogy ifjúsági korunkból ismertük egymást, ami azért nem ma volt. Ilyenkor megiszunk egy sört is, közben elbeszélgetünk a régi időkről, emlékezünk" – mondta veterán Európa-bajnokunk.

Jövőre újra összegyűlhetnek a régi jó barátok Békéscsabán, ahol ezúttal egy nagyobb célért is megküzdhetnek.

„A tervek szerint a 2018-as veteránbajnokság, amelyet szintén itt rendezünk, egy válogató lesz a 2019-es budapesti veterán Európa-bajnokságra. Ezért úgy gondolom, hogy sok olyan játékosra számíthatunk, aki majd szeretne elindulni a veterán Európa-bajnokságon" – nyilatkozta Jámbor Zoltán, a Békés Megyei Asztalitenisz-szövetség alelnöke.

Az idei dr. Bándi Andor emlékverseny eredményei itt tekinthetők meg.

Go to top