kaiser-janos

Csütörtökön a szlovéniai Laskóban elkezdődött a para-asztaliteniszezők Európa-bajnoksága: Az éremesélyes Major Endre betegség miatt nem vállalhatta a játékot, összességében azonban elégedettek lehetünk az első két nap után.

Major Endre nagy reményekkel utazott el a kontinenstornára – ahol második kiemelt volt –, de már a megérkezésekor megbetegedett. Az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy indulhat-e, de hiába vitték orvoshoz, az állapota nem javult, és lázasan nem kockáztatták meg a játékát. Azóta már jobban van, szombaton utazik haza.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a férfiak 1-es kategóriájában nem indul magyar csapat, így Kaiser János (a képen) számára az egyesben elszenvedett három vereséggel véget ért a verseny.

Magyar szempontból papírforma-eredményeket hozott az első nap. Berecki Dezső és Bicsák Bettina sem tudta meglepni nagy favorit ellenfelét, a belga Laurens Devos-t, illetve a lengyel Natalia Partykát, Berecki azonban ezután 3:0-ra legyőzte a lett Vladislavs Kobkát, pénteken pedig ki-ki meccsen az izraeli Aviv Gordont, így főtáblára jutott. Bicsák a második mérkőzését is elveszítette, így nem jutott tovább.

Csonka András a francia Elias Debeyssac elleni, kötelezőnek mondható győzelem után a riválisnak tekinthető belga Mathieu Loicq-ot is megverte. Péntek este az ukrán Roman Vakaras sem okozott neki gondot, ezzel elfoglalta helyét a legjobb nyolc között. Pálos Péter szintén csoportelsőként lett negyeddöntős, ő is legyőzte mindhárom csoportellenfelét.

Arlóy Zsófia csak péntek este kezdte meg szereplését, ám annál nagyobb bravúrral. A laoszi születésű, kétszeres paralimpiai bajnok francia Thu Kamkasomphou várt rá, akit 3:0-ra múlt felül, így a második csoportmeccse eredményétől függetlenül már biztos elődöntős.

PARA-ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, LASKO
FÉRFIAK
1-ES KATEGÓRIA
B-CSOPORT
Major–Matthews (brit) 0:3 – játék nélkül
Major–Keller (svájci) 0:3 – játék nélkül
C-CSOPORT
Kaiser–Davies (brit) 0:3 (–2, –3, –3)
Kaiser–Papirer (francia) 0:3 (–6, –4, –5)
Kaiser–Borgato (olasz) 0:3 (–5, –3, –4)

8-AS KATEGÓRIA
B-CSOPORT
Csonka–Loicq (belga) 3:1 (8, –7, 7, 7)
Csonka–Debeyssac (francia) 3:1 (6, –9, 1, 3)
Csonka–Vakaras (ukrán) 3:0 (2, 6, 4)

9-ES KATEGÓRIA
A-CSOPORT
Berecki–Devos (belga) 0:3 (–6, –6, –6)
Berecki–Kobka (lett) 3:0 (1, 1, 4)
Berecki–Gordon (izraeli) 3:0 (9, 7, 8)

11-ES KATEGÓRIA
B-CSOPORT
Pálos–Fira (lengyel) 3:0 (6, 4, 7)
Pálos–Gajfullin (orosz) 3:1 (2, 5, –6, 7)
Pálos–Schauer (cseh) 3:0 (3, 2, 3)

 

NŐK
8-AS KATEGÓRIA
A-CSOPORT
Arlóy–Kamkasomphou 3:0 (4, 10, 8)

10-ES KATEGÓRIA
A-CSOPORT
Bicsák–Partyka (lengyel) 0:3 (–3, –5, –5)
Bicsák–Türkkan (török) 0:3 (–10, –7, –8)

Go to top