baum-patrick

Egy magyar játékos sem jutott egyesben főtáblára a linzi World Tour-versenyen, ám Lakatos Tamás és Majoros Bence alaposan megizzasztotta szerdai ellenfelét.

Majoros és Lakatos is megnyerte kedden az első csoportmérkőzését, így mindketten a továbbjutásért játszhattak a verseny második napján. Majorosra a világranglista 34. helyén álló Bastian Steger várt, míg Lakatosra a szintén német Patrick Baum (82.). A két magyar nemcsak helytállt esélyesebb ellenfelével szemben, hanem reális esélye volt a győzelemre. Mindketten 3:2-re vezettek a szetteket tekintve, de a németek fordítani tudtak.

Párosban Lakatos és Majoros főtáblára jutott, mégpedig egymás párjaként, miután francia ellenfeleik nem álltak ki ellenük. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek meg kellett dolgoznia a legjobb 16 közé kerülésért, de rossz kezdés után kétszettes hátrányból felállt a Kozul, Zibrat szlovén duó ellen, és nyert. Ők a főtáblán egy hongkongi párossal kezdenek, míg Lakatosék az első kiemelt Morizono, Osima japán párossal találkoznak.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, HYBIOME AUSTRIAN OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
2. CSOPORT
Majoros–Steger (német) 3:4 (–9, 10, –6, 9, 4, –7, –3)

15. CSOPORT
Kosiba–Jiang (hongkongi) 1:4 (–6, 5, –9, –6, –8)

27. CSOPORT
Lakatos–Baum (német) 3:4 (–4, –8, 12, 5, 10, –5, –9)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
Ecseki, Szudi–Kozul, Zibrat (szlovén) 3:2 (–3, –1, 8, 5, 4)
Lakatos, Majoros–Flore, Lebesson (francia) 3:0 – játék nélkül

Go to top