eb-felkeszules-2017-horvat-olasz-valogatottal

Válogatottjaink gőzerővel készülnek a jövő szerdán kezdődő luxemburgi csapat Európa-bajnokságra.

Női csapatunk az Ormai csarnokban végzi az utolsó simításokat, az Eb-n pedig az úgynevezett championship divízióban szerepel majd, azaz a kontinens legjobbjai között. Az A-csoportban Németország, Svédország és Horvátország lesz az ellenfele a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina, Nagyváradi Mercédesz összeállítású ötösnek. Négy csoport van, az első és második helyezettek játszhatnak az 1-8. helyért.

„Egyértelműen pontszerző helyre várom magunkat, de vannak titkos vágyaink is. Ötödik kiemeltek vagyunk. A németek toronymagas esélyesek, a svédeket kétszer legyőztük a selejtezőben még Téglás Péter irányításával, de nagyon nehéz mérkőzések voltak. Velük ki-ki meccset játszunk majd. Van náluk egy korábbi kínai Európa-bajnok, valamint Gina párja, Matilda Ekholm, és egy nagyon jó védőjátékos. A horvátok ellen kötelező lenne győznünk" – latolgatta az esélyeket Bátorfi Zoltán.

A szövetségi kapitány nem győzi hangsúlyozni a jó csapatszellem fontosságát, ám meglátása szerint ezzel nem lesz gond, egyben van a társaság.

Európa-bajnokságról beszélünk, de kínai származású játékosokból persze most is lesz bőven. Bátorfi Zoltán szerint ezen túl kell lépni: „Lehet itt siránkozni, de ettől nem lesz jobb. Ők itt vannak, ez van... velük kell felvenni a versenyt. Nehéz, igen, főleg a németek ellen, akik nagyon erősek."

Férfiválogatottunk Tatán készül az Eb-re, mégpedig az olasz és a horvát nemzeti csapat legjobbjaival.

„Jó a kapcsolatunk velük. Öt-öt játékossal és egy-egy edzővel jöttek. Jó partnerek, hajtanak, velük a jövőben is együtt fogunk edzőtáborozni" – mondta a külföldi „vendégekről" Aranyosi Péter szövetségi kapitány, aki rendkívül fiatal csapattal (Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Majoros Bence) vág neki az Eb-nek.

A mieink a B-divízióban szerepelnek, és a kapitány reményei szerint a 17-20. helyért tudnak majd játszani. A csoportjukban a belgák, az észtek és a finnek találhatók, az első kettőben kellene végezni. Az eredmény mellett Aranyosi Péter fontosnak tartja, hogy fiatal játékosai minél több rutint szerezzenek a kontinenstornán.

Go to top