ekholm-pota-olomouc

Egymás után a második évben játszott döntőt a csehországi World Tour-versenyen a Matilda Ekholm, Póta Georgina páros, de az idén be kellett érnie az ezüstéremmel.

A svéd, magyar duó szépen haladt a címvédés felé Olomoucban, 2:1-re és 6:4-re vezetett Hajata Hina és Ito Mima ellen a döntőben. A két japán tinédzser azonban érettségéről (is) tanúbizonyságot téve megfordította a szettet, a döntő játszmában pedig nem volt kérdés a sikerük, 10:2-re is vezettek már.

Ezzel együtt Pótáék ismét kitettek magukért, ez már a hatodik döntőjük volt World Tour-versenyen egymás párjaként, 3–3 a mérlegük. Két hét alatt két finálét buktak el, a múlt héten Bulgáriában is Ito Mima volt az egyik legyőzőjük, aki akkor Isikava Kaszumi oldalán indult. A 16 éves Ito egyébként tökéletes hetet zárt, hiszen az egyest is megnyerte, a döntőben Isikavát legyőzve.

A férfi egyes bajnoki címét a nála is fiatalabb honfitársa, Harimoto Tomokazu hódította el, a fináléban 4:2-re verte meg Timo Bollt. Harimoto 14 évesen és 61 naposan a legfiatalabb pingpongos lett, aki World Tour-viadalon megnyerte a férfi egyest.

„A kor nem számít, játszani és küzdeni kell mindenki ellen! Ez volt a második World Tour-döntőm, az elsőn elszalasztottam a lehetőséget, most viszont győztem. A 2020-as tokiói olimpián meg akarom nyerni a férfi egyest és a csapatversenyt, de tudom, hogy keményen kell edzenem és harcolnom a sikerért" – mondta elszántan Harimoto a győzelme után.

Olomoucban tehát a férfi és női egyes győztesei együtt 30 évesek – hat évvel fiatalabbak, mint Boll.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR, CZECH OPEN
NŐI PÁROS
DÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Hajata, Ito (japán) 2:3 (–5, 8, 8, –6, –8)

Go to top